Een nachtkastje naast het bed heeft vrijwel iedereen en wordt vooral gebruikt om praktische redenen. Maar waarom een saai standaard nachtkastje aanschaffen? Je kunt het praktische nut ook goed combineren met de pracht van een mooi design nachtkastje. Er zijn natuurlijk talloze onderwerpen en designers die nachtkastjes maken, vandaag deel ik twee verschillende stijlen met jullie die misschien wel goed in jouw slaapkamer passen.

Ga voor strak en Scandinavisch

Bij het kiezen van een nachtkastje is het belangrijk om te kijken naar de rest van jouw kamer. Heb je een strakke en Scandinavische inrichting in jouw slaapkamer, dan kun je gaan voor een Etnicraft Air nachtkastje Etnicraft Air nachtkastje. Etnicraft is een Belgisch interieurmerk dat vooral gebruik maakt van hout in allerlei soorten en maten. De ontwerpen zijn veelal tijdloos en minimalistisch. Een gave lijn van Etnicraft is de Air-serie. Een serie met strak vormgegeven meubels waaronder ook dit gave nachtkastje. Dit nachtkastje is praktisch maar ook heel stijlvol tegelijk. Het past overigens ook erg leuk bij de designs van Charles Eames.

Kies voor klassiek en maak jouw slaapkamer compleet

Je hebt een mooie klassieke ingerichte slaapkamer, dan kun je natuurlijk niet gaan voor een strak en Scandinavisch design. Je kunt ook voor mooie klassieke Design nachtkastjes kiezen. Bij klassieke kastjes zie je vooral veel goud, messing en koper terug. De lijnen zijn mooi en elegant. Zelf vind ik het vooral belangrijk dat een nachtkastje goed bij de rest van mijn slaapkamer past en natuurlijk praktisch is. Het praktische nut van een nachtkastje is vaak waarom je er één aanschaft, maar een goede combinatie van praktisch nut en prachtig design is toch geweldig?! Persoonlijk vind ik het heerlijk om alle nachtkastjes te bekijken en echt na te gaan of deze goed in mijn slaapkamer zou passen. Het is een zoektocht maar als je eenmaal een mooi design nachtkastje gevonden hebt dat perfect in jouw slaapkamer past, dan zal je erg blij zijn.

Heb jij meer voorkeur voor een strak of een klassiek design nachtkastje?

Handtekening Jamey