Hoe zit het bij jou thuis met wanddecoratie? Heb je een schilderij aan de muur hangen, een ander kunstwerk of een foto die je zelf hebt laten afdrukken op bijvoorbeeld canvas? Dit laatste zien we bij heel veel huishoudens aan de muur hangen en dat snappen we ook wel. Het is namelijk erg leuk om een mooie foto van de kinderen boven je bank te hebben pronken. Naast het oh zo populaire canvas is er overigens nog meer keuze, want wat dacht je van een foto op glas?

Een foto op glas laten drukken

Wanneer je een foto op glas wilt laten drukken wordt dit niet met echt glas gedaan. Echt glas is namelijk loodzwaar, heel kostbaar en wanneer het valt is het ook nog eens heel gevaarlijk. In plaats daarvan wordt er gewerkt met acrylglas. Een foto op acrylglas ziet er onwijs mooi uit, is best modern, maar kan tegelijkertijd in elk interieur opgehangen worden. Je bepaalt namelijk zelf de sfeer aan de hand van de foto die je kiest. Bij BESTECANVAS.nl drukken ze foto’s op o.a. acrylglas en zijn de prijzen ook nog eens heel vriendelijk.

Voordeel 1: modern

Een foto op acrylglas is natuurlijk een tikkeltje moderner dan een foto op canvas. In elk hedendaags interieur staat dit wel en je kunt het zo gek maken als je wilt. Wil je heel groot uitpakken? Bestel dan een groot formaat dat een echte eyecatcher vormt aan je muur. Doordat acrylglas maar dun is, lijkt je wanddecoratie te zweven aan te muur. Prachtig!

Voordeel 2: intense kleuren

Een heel groot voordeel van acrylglas is dat de kleuren heel mooi uitkomen. Zeker wanneer je voor een glanzende afwerking kiest. Heb je een foto met veel kleur, dan springen die hierbij echt uit. Ook zwart/wit foto’s doen het goed op dit materiaal, want de zwarte kleur is ook echt zwart.

Voordeel 3: matte of glanzende afwerking

We noemden het net al, een glanzende afwerking. Hiermee krijg je echt het idee van glas en worden de kleuren lekker intens. Wil je het liever minder opvallend, dan kun je ook kiezen voor een matte afwerking. De kleuren zijn dat iets minder intens, maar het oogt wat rustiger aan de muur. Zeker wanneer je er te maken hebt met de zon, want door het zonlicht kan er spiegeling ontstaan.

Voordeel 4: het kan buiten!

Het laatste grote voordeel van acrylglas is dat je het makkelijk buiten kunt hangen. Wij adviseren het wel onder een overkapping te hangen, maar ook al wordt het vochtig…dit materiaal kan ertegen. Op die manier kun je het ook buiten gezellig maken met leuke wanddecoratie.

 

TIP! Met de code JAMEY15 krijg je korting bij bestecanvas.nl!