Naast dat de zomer eigenlijk zo goed als voorbij is en dat de zon nu niet meer zo veel gaat schijnen, maar vind je wel dat jouw tuin nog wat extra uitstraling kan gebruiken, dan misschien wel een goed idee om verder te lezen wat dit jaar de trends zijn als het gaat om tuindeuren. En wie weet komt er nog een lekker herfstzonnetje in aantocht en kan je alsnog lekker de tuindeuren open gooien.

Harmonicadeuren

Bij het bekijken van tuindeuren is het wel belangrijk dat je kijkt naar tuindeuren op maat en wat de laatste tijd ook steeds populairder worden zijn schuifdeuren, dus denk eens aan schuifpuien van kunststof.

Veel mensen kiezen ook voor harmonicadeuren, want harmonicadeuren geven namelijk niet alleen meer licht naar buiten, maar ook veel meer lucht en exclusiviteit in het huis en het zorgt er ook nog eens voor een bredere opening naar buiten toe. Het hebben van harmonicadeuren kan veel voordelen met zich meebrengen, want de delen vrouwen naar 1 zijde tegen elkaar op, waardoor je terras dus vooral vrij blijft.

En het buitengevoel komt ook naar binnen toe. Dus als je het gevoel van je tuin ook binnen wilt voelen, is het hebben van harmonicadeuren een absolute oplossing. Harmonicadeuren zijn ook wel tuindeuren op maat, want je kan deze deuren mooi op maat maken.

Schuifpuien

Wil je wel verandering maken in je tuindeuren, maar wil je een iets goedkopere optie dan harmonicadeuren, dan zit je bij schuifpuien zeker goed. Schuifpuien zijn ook de laatste jaren meer populairder geworden als het gaat om een doorgang naar de tuin. Een schuifpui geeft wel minder licht en buitengevoel dan harmonicadeuren, maar het geeft je wel veel ruimte in huis. Dit komt omdat je geen openslaande deuren meer zal hebben binnenshuis, je schuift de deur open en je stapt zo naar buiten. En wil je geen aluminium of houten deuren, zoals bij de harmonicadeuren, dan zit je goed bij de schuifpuien, want denk eens aan schuifpuien van kunststof.

Openslaande deuren

Wil je geen harmonicadeuren, maar wil je ook geen schuifpui, dan zou je ook nog eens kunnen denken aan openslaande deuren. Openslaande deuren naar de tuin toe is wel de meest gekozen oplossing om je woonkamer echt bij de tuin te betrekken. Je moet hierbij wel opletten dat je genoeg ruimte hebt voor de deur om ze naar buiten of naar binnen te openen. Het gebruik van openslaande deuren is namelijk geen goed idee als je eerst nog je halve inboedel moet verplaatsen voordat je de deuren pas kan openen.

Zo zijn er tegenwoordig dus verschillende soorten waar je uit kan kiezen voor de ideale tuindeur. Zo kan je dus kiezen voor harmonica deuren, schuifpuien en openslaande deuren. Bij alle drie de soorten is het mogelijk om de tuindeuren op maat te kunnen leveren. En wil je bijvoorbeeld alleen maar kunststof als materiaal en geen aluminium of hout, denk dan eens aan schuifpuien van kunststof Zo is er dus voor iedereen wat wils.