Het einde van de zomervakantie is al in zicht en wij hopen natuurlijk dat jullie allemaal ontzettend ervan hebben genoten. Wij in ieder geval wel en we kijken ook alweer stiekem uit naar het nieuwe schooljaar. Omdat daar elk jaar weer een heleboel bij komt kijken helpen wij je graag en geven je een lijstje met belangrijke dingen voor de basisschool!

Rugzak

Natuurlijk kan je kindje niet zonder een rugtas. Hierin kan hij of zij alles makkelijk meenemen. Is je kindje net 4 en gaat hij of zij net pas naar groep 1, dan kan het fijn zijn om een kleiner rugzakje te kopen. De normale maat kan namelijk wat te groot zijn voor kindjes van 4 en 5 jaar. Heb je al bijna een tiener, dan kun je ook gaan voor een leuke schoudertas of wellicht een handige rugzak. Ook deze zijn verkrijgbaar in allerlei leuke prints. Of wanneer je tiener in een “fase” zit juist in een effe kleur.

Lunchtrommel

Vaak is er een continu rooster op de basisschool of blijven kindjes over. Je moet dan zelf zorgen voor boterhammen en die neem je natuurlijk mee in een lunchtrommel. Onze tip is om er een met vakjes te kiezen waar ook een boterham in past. Zo kun je naast een boterham ook bijvoorbeeld fruit meegeven en een koekje, zonder dat dat tegen de boterham aanligt. Het voordeel van vakjes is dat het aantrekkelijk eruit ziet voor je kindje en hij of zij dus vaak meer eet. 

Drinkbeker

Bij die toffe lunchtrommel hoort natuurlijk ook een drinkbeker. Je kunt ze samen laten matchen, maar ook voor totaal iets anders kiezen. Drinkbekers met rietjes zijn heel fijn, want je kindje kan er zo niet mee knoeien. Heel fijn, want op school ben je er natuurlijk niet bij om het onder controle te houden. 

Naamstickers

Tot slot een hele fijne tip: naamstickers! Laat ze maken met de naam van je kindje erop en plak ze op alles wat meegaat naar school. Denk aan de lunchtrommel en de drinkbeker, maar ook jassen en eventueel gymkleren. Zo raak je niet snel iets kwijt en wanneer een kindje dan toch per ongeluk iets verkeerds heeft meegenomen weten de ouders meteen van wie het is.