Cao Lau is een heerlijke kom met dikke rijstmeel noedels die een uitstekende smaak in je mond zullen achterlaten. Het is een must-try als je op zoek bent naar een lekker Vietnamees gerecht. De taugé en croutons gemaakt van varkenszwoerd worden geserveerd met de keuken van rijstnoedels. Cao Lau’s bouillon is gekruid met steranijs en munt wat de soep een pittige smaak geeft. Je kunt dunne stukjes varkensvlees toevoegen aan de Cao Lau-schotel als garnering (of vlees naar keuze). Daarnaast zitten er gegrilde rijstbloem crackers of knapperig rijstpapier bij deze kom noedels. Tofu wordt gebruikt om de vegetarische versie van dit Vietnamese gerecht te maken. Deze wordt geserveerd met een regionale salade en sperziebonen. De meest bekende locatie voor de originele Cao Lau is de stad Hoi An in Centraal Vietnam. Water uit een bepaalde plaats in Hoi An wordt gebruikt om de echte Cao Lau-bouillon te bereiden volgens de folklore. Proef deze voortreffelijke lekkernij zeker als je een Vietnamees restaurant bezoekt.

Garnering is niet alleen bedoeld om het bord te verfraaien

Japans eten heeft meestal prachtige garnituren zoals edamame, of het nu traditioneel of modern is. Je denkt misschien dat ze alleen zijn opgenomen om de esthetische aantrekkingskracht van het gerecht te verbeteren, maar het zijn eigenlijk smaakversterkers. Elk element op een bord uit de Japanse keuken heeft een specifiek doel. Chef-koks van een populair internationaal sushi-restaurant beweren dat door de ingewikkeld gemaakte garnituren toe te voegen, elke hap even (of zelfs nog lekkerder) wordt als de vorige. De koks hechten ook veel waarde aan consistentie, vooral als het gaat om delicaat gearomatiseerde gerechten. Ze willen dat je echt van elke maaltijd geniet.

De schoonheid van de Japanse keuken

Japans eten staat bekend om zijn elegantie. Het feit dat de traditionele Japanse keuken is gebouwd op washoku zorgt ervoor dat het er altijd uit weet te zien als een stukje schoonheid. Het is ook zeer gezond, waarvan wordt gedacht dat het de reden is waarom Japanse mensen een lang leven leiden. De cultuur van Japan is diep geworteld in de levendige keuken. Vijf kleuren worden vaak gebruikt in traditionele gerechten om zowel esthetische als nutritionele redenen. Chef-koks weten dat ze een uitgebalanceerde spread hebben gecreëerd wanneer een gerecht een verscheidenheid aan kleuren bevat. De Japanse culinaire cultuur is ongetwijfeld uniek. Het is een illustratie van ongeëvenaarde ambacht gerelateerde toewijding. Er is een sterke focus op vaardigheid en techniek, evenals een diepe toewijding aan creativiteit die erop gericht is een diner op elke manier te vermaken en te verrassen.