Muren, hoe zien ze er bij jou uit? Hebben ze een kleurtje en zijn ze vrij saai zonder dingen eraan? Of heb je complete kunstwerken eraan hangen? In de woonmagazines zie je vaak de mooiste dingen voorbij komen. Je moet er wel je angst voor boren voor overwinnen, maar wanneer je het goed hebt uitgedacht is dat het meer dan waard. Geen idee wat je op moet hangen om die muur wat op te fleuren? Wij geven wat leuke tips!

Behang

Met behang kun je tegenwoordig de mooiste dingen maken. Voor bijvoorbeeld in de woon- of slaapkamer kun je kiezen om bijvoorbeeld een stukje muur te behangen met een speciale print behang. Heb je een grote muur van bijvoorbeeld 8 meter? Dan is dat vaak wat heftig als je hem helemaal behangt met een printje. Mooi is om dan een deel te behangen, bijvoorbeeld het deel bij de eettafel. Zo creëer je een mooie ‘hoek’ en ben je goedkoper uit met het behang. Verf de rest van de muur met een accentkleur uit het behang en jouw totaalplaatje is compleet.

Hexagons

Ken jij de Hexagon fototegels al? Deze wanddecoratie met foto’s is geweldig leuk en lekker persoonlijk. Op tegeltjes in de vorm van een hexagon kun je namelijk jouw foto’s laten drukken, waardoor je een mooie en toffe collage krijgt die je zelf vorm kunt geven en kunt samenstellen. Kies niet enkel voor foto’s, maar maak bijvoorbeeld ook hexagons in kleuren uit het kleurenpalet van de foto’s met eventueel quotes erop. Ook zo krijg je een mooi geheel.

Posters

Al jaren is het populair, mooie posters in mooie lijsten. Kies voor zwarte lijsten of heel naturel voor houtkleurige lijsten. Het fijne hiervan is dat je de posters makkelijk kunt wisselen en zo een compleet nieuwe muur hebt.

Kunst

Wil je liever investeren in kunst? Dan is dit je kans! Dit kan een mooi schilderij zijn, maar ook andere kunst die je kunt ophangen. Vaak is het wel een forse uitgave, maar weet dat wanneer je investeert in kunst je hier wel echt lang plezier van hebt.

Siergras

Wat dacht je van siergras aan de muur in plaats van in een vaas? Het klinkt wat gek, maar het ziet er heel tof uit. Soms is het op een bepaalde manier ergens aan verwerkt en krijg je die mooie chique uitstraling als in een mooi en trendy hotel. Wij houden hier wel van, want het fleurt een ruimte helemaal op!