Afgelopen weekend hadden we het echt getroffen, het weer was prachtig en dus perfect voor een dagje uit! Samen met Judith van Mommylovespink.nl ben ik naar het grootste tuininspiratiepark van Nederland geweest, namelijk de Tuinen van Appeltern. Benieuwd hoe dit was? Lees dan snel verder!

De Tuinen van Appeltern bleken veel dichterbij te zijn dan ik dacht. Een klein half uurtje rijden en we waande ons in de prachtige voorbeeldtuinen. Voor mensen met groenen vingers echt een walhalla. Het park is ongeveer 22 hectare groot en heeft maar liefst 200 verschillende voorbeeldtuinen. En met zo veel verschillende voorbeeldtuinen zit er zeker voor iedereen wel een tuin naar zijn of haar gading bij.

Tuinen van appeltern 342

Tuinen van appeltern 1199

Judith en ik zijn onze toch begonnen en kwamen al snel bij een prachtige tuin aan het water. Het zag er zo mooi uit dat we gelijk gebruik hebben gemaakt van de situatie en wat leuke outfit foto’s hebben gemaakt. In dit tuintje stond een super schattig roze tuinsetje en je kon er ook echt heerlijk zitten.

Tuinen van appeltern 1198

Is het geen schattige hoed trouwens? Die heb ik laatst in de sale bij Sacha gescoord! Hij was maar €5!!

Tuinen van appeltern PICTURES

De tuin er naast was helaas al bezet. De stoelen zagen er ook wel enorm comfortabel uit vind je niet?

Tuinen van appeltern 1201

Een stukje verder kwamen we uit bij deze prachtige patio. Het deed me een beetje denken aan de Efteling. Daar zijn ook altijd van die grappige daken te bewonderen. In deze tuin stonden ook hele leuke ronde stoelen. De frisse kleuren in combinatie met het water er om heen vind ik persoonlijk echt prachtig.

Tuinen van appeltern 1188

Heb jij nou kinderen en wil je ze lekker meenemen? Maak je dan geen zorgen want ook aan de kids is gedacht. Zo heb je onder andere het blote voetenpad, het kabouterpad en een hele leuke speeltuin. Voor de kids is er dus ook voldoende te doen!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Tuinen van appeltern

In het park kun je ook gebruik maken van een soort guided tour. Je krijgt dan een apparaatje met headset mee waarmee je bij elke tuin het verhaal achter de tuin kunt horen. Wat ik vooral erg leuk vond om te zien in de tuinen waren de tuinmeubels. Je ziet dat er steeds meer gekeken word naar duurzame materialen en dit word ook in steeds modernere vormen gegoten.

Tuinen van appeltern SAMSUNG CAMERA PICTURES

Tuinen van appeltern IMG_1200

Tuinen van appeltern IMG_1202

Ik vond het een heerlijke dag en heb echt genoten van alle mooie tuinen. Ben jij nou opzoek naar wat inspiratie voor je eigen tuin? Neem dan zeker een kijkje in de Tuinen van Appeltern.

Handtekening Jamey