The Body Shop Camomile

Reinigen en verzorgen iets wat we elke dag weer doen. Daarom is het belangrijk om producten te gebruiken die goed aansluiten bij de behoefte van je huid. Vandaag laat ik jullie een review zien van The Body Shop Calming Camomile Gentle Cleanse Kit. Twee producten waarmee je op een zachte en milde wijze je gezicht reinigt en tegelijk verzorgt. Tevens is deze kit een leuk cadeau om jezelf of iemand anders te geven met de feestdagen.

The Body Shop Camomile

The Body Shop Camomile

Over The Body Shop Calming Camomile Gentle Cleanse Kit

Ben jij opzoek naar een leuk cadeau voor de feestdagen? Een verwennerij voor de huid? Dan is deze kit misschien wel hét cadeau voor de feestdagen! Deze set bevat twee van de beste en mildste make-upremovers die The Body Shop heeft. Het verwijderd make-up, zelfs waterproof en daarnaast maken de producten je huid weer zijde zacht.De Camomile lijn is ideaal te gebruiken als je net als ik last hebt van een gevoelige huid.

The Body Shop Camomile

The Body Shop Muslin Cloth

Allereerst zit er in de set een handig reinigsdoekje van katoen.  Deze kan je gebruiken bij de cleansing butter. Hij voelt zacht aan en irriteert de huid niet. Ik gebruik hem nadat ik mijn gezicht volledig gereinigd heb met de butter.

The Body Shop Camomile

The Body Shop Eye-makeup Remover

Deze milde reiniger verrijkt met kamille verwijderd al je oogmake-up zonder veel moeite en wrijven. Ik heb hem zowel voor het verwijderen van mijn oog-makeup gebruikt als voor het verwijderen van mijn foundation. Het haalt zeker donder veel moeite alle make-up weg. Ik was eigenlijk best onder de indruk. Vaak moet ik toch wat olie gebruiken in combinatie met miccelaorwater om alles te verwijderen.

Mijn gevoelige huid reageerde er goed om alleen bij het verwijderen van mijn oog-makeup prikte het toch wel. En dit hem ik met de producten die ik normaal gebruik nooit. Dus ondanks dat ik verbaasd was hoe goed het alles verwijderd, ik vind het niet fijn voor me ogen. Het geeft een lichte irritatie. Misschien zijn mijn ogen nét iets te gevoelig hiervoor.

The Body Shop Camomile

The Body Shop Camomile

The Body Shop Camomile Cleansing Butter

Mijn nieuwe favoriet als het om cleansing gaat! Ik heb nog nooit eerder ervaring gehad met een cleansing butter maar nu wil ik niets anders meer. Hij is vol en toch licht. Nadat ik mijn huid gereinigd heb met lotion en de eye-makeup remover, gebruik ik deze cleansing nog als laatste stap.

Ik breng een kleine hoeveelheid butter aan op mijn huid en doe dit met een ronddraaiende beweging. Vervolgens maak ik de Muslin Cloth nat met lauw water. Daarna haal ik hiermee de butter van mijn gezicht. Alles word in één keer goed schoon en dat niet alleen het geeft een boost aan hydratatie. Er blijft een licht vettig laagje over die snel samen smelt met de huid. En juist dat laatste zorgt ervoor dat ik fan hiervan ben.

Ook mijn gevoelige huid reageert hier goed op, geen irritaties niets. Na de volledige reiniging voelt mijn huid heerlijk schoon en zijde zacht!

The Body Shop Camomile

Jammer dat mijn ogen slecht reageerde op de eye-makeup remover maar de butter was daarin tegen heel erg fijn. Deze kit is zoals ik al aangaf ideaal om cadeau te doen met de feestdagen of gewoon voor jezelf. Deze kit is in ieder geval voordeliger dan als je de producten los zou kopen.

 

De Calming Camomile Gentle Cleanse Kit is verkrijgbaar voor €25,00