Het mooie weer komt er aan. Tijd om weer bikini ready te worden! Met deze tips weet je zeker dat jij er klaar voor bent. Lees je mee?

Het bikini en badpak seizoen komt steeds dichterbij. Nog maar even en voor je het weet is het lekker 25 graden en zit je met een lekkere Gin Tonic op het strand paviljoen. Het is dan ook nú tijd om je klaar te gaan stomen!

Nou ga ik niet gelijk roepen dat iedereen flink moet gaan sporten. Want zoals jullie allemaal weten struggle ik ook met mijn omvang. En tja, ik ben gewoon niet het sportende type. Daarentegen let ik wel op met wat ik doe. Denk hierbij aan minder snacken, gezonder eten maar ook wat vaker de trap nemen of de kids ophalen met de fiets.

Au! Ontharen hoort er ook bij!

Laat je benen (en bikinilijn) een keer goed ontharen door een professional. Het kost misschien wat centjes maar geloof mij, je hebt er een stuk langer plezier van! Zelf ben ik onlangs begonnen met het laserontharen van mijn benen. Jaren terug heb ik mijn oksels al laten doen, en nu vond ik het tijd om ook mijn benen te laten laseren. Idealiter had ik hier al in de winter mee moeten beginnen omdat je zeker 2 weken na een behandeling NIET in de zon mag met je benen. Maar gelukkig zijn er zat leuke maxi jurken dus komt dat naar mijn idee wel helemaal goed.

Wanneer je net als mij een maatje meer hebt is het erg fijn om niet alleen een bikini te hebben (voor het zonnen) maar ook een mooi badpak. Zeker wanneer je continue moet bukken, rond rennen en tillen (ja zo gaat dat met kinderen). Nou dacht ik vroeger altijd dat een badpak suf was. Maar badpakken zijn in steeds leukere designs te vinden. Weg met de klassieke badpak en kom maar op met de corrigerende, sexy badpak! Kijk bijvoorbeeld eens bij LASCANA, hier hebben ze ook prachtige designs in grotere maten.

Tip: mocht je echt vaak gaan zwemmen, zorg er dan voor dat je je badpak of bikini goed wast en gebruik bijvoorbeeld een speciaal waszakje.

Wanneer je vaak op het strand te vinden bent zul je merken dat je haar een stuk stugger gaat aanvoelen. Maar ook zal je haar (wanneer je het geverfd hebt) gaan verkleuren. Zo heb ik al een aantal keren gehad dat ik in de zomer van rood haar met oranje haar rond liep. Zorg er dan ook voor dat je haar óf goed beschermt is tegen de zon, óf dat je je haar terug kleurt naar je oorspronkelijke haarkleur. Wist je dat er ook speciale spray’s zijn met SPF voor je haar?

Hopelijk heb je wat aan deze tips gehad en kan jij net als mij niet wachten om lekker te gaan genieten van het mooie weer!

Ben jij al klaar voor de zomervakantie?