Bellen in het buitenland met behulp van eSIM

Je herkent de situatie vast wel…. Je bent op vakantie buiten Europa en je moet wisselen van simkaart om te kunnen bellen. Allereerst is het een verschrikkelijk priegelwerkje om het kleine kaartje uit je mobiel te peuteren en vervolgens moet je heel erg oppassen om het niet te verliezen. Met eSIM is dit nooit meer nodig.

Wat is E-SIM?

In de nieuwere smartphones wordt inmiddels gebruik gemaakt van eSIM. Deze programmeerbare simkaart zit gewoon ingebouwd in je toestel. Nooit meer wisselen want je programmeert zelf de simkaart met behulp van een app. Zo is het mogelijk om meerdere telefoonnummers op één smartphone te beheren. Handig als je vaak met twee verschillende telefoons op pad moet voor je werk en daarnaast je privé mobiel mee hebt. Met eeneSIM abonnement kun je gemakkelijk switchen tussen deze nummers en er bovendien één tijdelijk uitschakelen als je niet gestoord wil worden door je werk tijdens de vakantie. In Nederland zijn er nu drie providers die eSIM aanbieden. Te weten, T-Mobile, Vodafone en Simyo. Als je in het buitenland komt zul je merken dat eSIM daar al verder is ingeburgerd en je dus de mogelijkheid hebt om bij aankomst direct te switchen van provider en snel te kunnen bellen en internetten.

E-SIM gebruik buiten de Europese Unie

Binnen de Europese Unie kun je inmiddels zonder extra kosten gebruik maken van je eigen bundel, maar buiten Europa is dit helaas nog steeds niet van toepassing. In zo’n geval moet je dan een dure buiten-Europa bundel aanschaffen bij je eigen provider of een simkaart aanschaffen van een lokale provider. Dit is niet altijd handig omdat je dan bij aankomst eerst op zoek moet naar een telecom winkel en allerlei formaliteiten moet doen voordat je kan bellen en internetten. eSIM maakt het mogelijk om in zo’n geval Dual Sim te gebruiken. Er zit dan een echte simkaart en een eSIM kaart in je telefoon. Zo ben je altijd op je eigen nummer bereikbaar voor familie of vrienden maar kan je in het buitenland toch goedkoop internetten. In Amerika bijvoorbeeld zijn er flink wat goedkope eSIM providers. Hierdoor is het mogelijk om tegen een prettig tarief je mobiel te gebruiken net zoals je dat thuis zou doen. Je kunt vaak kiezen uit verschillende bundels zoals de lokale bundel of een wereldbundel. Wanneer je meerdere landen gaat bezoeken kan het handig zijn om vooraf uit te zoeken of je overal genoeg hebt aan een lokale bundel of dat je toch wereldwijd moet kiezen.

Stel gemakkelijk je eigen Sim Only samen

Een Sim-Only samenstellen bij Simyo is helemaal niet moeilijk. Je kan kiezen uit allerlei verschillende bundels vanaf 1 gigabyte tot maar liefst 15 gigabyte per maand. Zo zit je nooit zonder data tijdens de vakantie. Naast een Sim Only kun je ook kiezen voor een prepaid eSIM abonnement. Via de Simyo app die te downloaden is in playstore configureer jijzelf je telefoon binnen een paar tellen.

Bellen in het buitenland met behulp van eSIM