Huidverzorging tips voor de winter-2

Feit: iedereen waarschuwt nu voor het gevaar van ultraviolet-zonnestraling. In de zomer beschermen we ons graag met zonnebrandcrème, gel en spray. Dit betekent echter niet dat je in het winterseizoen geen aandacht aan huidverzorging hoeft te geven. De zon schijnt namelijk gewoon. Bovendien kan koude lucht de huid beschadigen. Het huidverouderingseffect wordt niet alleen veroorzaakt door ultraviolette straling, ook verschillen in temperatuur spelen een rol. Heet, koud, warm en koud maken je huid droog en sneller barsten.

In de winter is het verzorgen van je huid een belangrijk onderdeel dat je niet mag missen tijdens het ochtendwerk. Als de kou, het winterseizoen weer aanbreekt, moet je huidverzorging worden opgewaardeerd. Je huid ondergaat lasten van temperatuursverschillen, koude lucht en winterzon. Hoe verzorg je deze huid het beste? We hebben een lijst samengesteld met de beste tips. Lees hier meer over het verzorgen van je huid in het winterseizoen.

Waarom JUIST verzorging van de huid in het winterseizoen?

De koude lucht veroorzaakt wrijving op je huid en zorgt voor het breken van de huidbarrière. Daarom kan je huid geen vocht en andere voedingsstoffen vasthouden of opnemen, wat je meer gevoelig en droog maakt. Je krijgt dan last van een droge huid. Dit zal op zijn beurt het verouderingsproces van de huid versnellen. Bovendien is de huid in het winterseizoen “vuil”. Je probeert je huid in de kou te bedekken, maar het resultaat is dat je huid niet te veel frisse lucht krijgt. Een andere verandering: het metabolisme van de huid. In het winterseizoen worden de talgklieren minder actief, waardoor de vettige beschermlaag krimpt. Het verzorgen van de huid is daarom geen overbodige luxe.

Vichy Minéral 89

Een aantal handigheidjes voor goede verzorging van de huid gedurende het winterseizoen.

Om de huid in het winterseizoen te beschermen is extra hulp nodig. Verzorging van de huid in het winterseizoen is anders dan verzorging in de zomer. Hoewel SPF-bescherming voor de huid wel het hele jaar lang nodig is., heeft je huid in het winterseizoen toch meer vet nodig. Hier zijn enkele tips voor huidverzorging in het winterseizoen:

  • Gebruik een goede dagcrème, deze zorgt niet enkel voor een beschermlaag op de huid, maar hij kan daadwerkelijk zorgen voor een ondersteuning van de huid. Op deze manier kun je een beschermende olielaag nabootsen op je huid. Wat je het beste kunt doen is een hydraterende crème of SPF-crème nemen. In het winterseizoen schijnt de zon namelijk voortdurend, en om te zorgen dat het verouderen van de huid zo traag mogelijk gaat is SPF toch echt noodzakelijk.
  • Reinigen met lotion is nooit overbodige luxe. Het zorgt voor verwijdering van een hoop onzuiverheden in de huid.
  • Daarnaast moet je nooit wasmiddelen gebruiken die alcohol bevatten. Deze zijn in het winterseizoen vaak erg irriterend voor de meeste huidtypes.
  • Zorg ervoor dat je na het reinigen van de huid een vochtinbrengend middel gebruikt. Dit soort product zijn snel qua opname in de huid en zorgen voor de juiste voedingsstoffen voor de huid. Heb je een huidprobleem van welke aard dan ook? Voer dan eerst een huidanalyse uit om te kijken of het veilig is om dit te doen.
  • Zorg voor voldoende beweging, lichaamsbeweging stimuleert ook de doorbloeding van het lichaam, iets was de natuurlijke stofwisseling niet kan.
  • Vergeet de nachtcrème niet! ’s nachts neemt de huid veel beter bepaalde ingrediënten op dan gedurende de ‘’overdaguren’’. Dit is het ideale moment om de extra zorg te geven die je huid nodig heeft. Mijn persoonlijke favorieten zijn van Vichy. En dan met name de Vichy Minéral 89 producten.

Wat doe jij om je huid winterklaar te maken?

Huidverzorging tips voor de winter