Tegenwoordig zie je het in heel veel beauty producten terug; niacinamide. Van vitamine A (retinol) en C weten we vaak wel de werkingen, maar hoe zit dat hiermee? In dit artikel leggen we je uit wat niacinamide is en wat het voor je huid doet. Ook vertellen we wat meer over het nieuwe serum van La Roche Posay, dat bomvol niacinamide zit!

Wat is niacinamide?

Niacinamide wordt ook wel vitamine B3 genoemd. Het zorgt voor een gezonde spijsvertering, een optimale hersenfunctie en een verbeterde bloedsomloop. Het lichaam heeft dus niacinamide nodig! Gelukkig kan je het binnenkrijgen via je voeding. Zo zit het bijvoorbeeld in vlees, vis, melk, eieren, groene groenten, bonen en ontbijtgranen.

Daarnaast kan je het ook op je huid aanbrengen, als serum of crème. Vaak wordt deze vitamine ingezet voor gevoelige huidjes, juist omdat het kalmerend en helend werkt. Maar, het kan ook acne en pigmentvlekken verminderen.

Wat doet het?

Vaak wordt niacinamide ingezet bij een gevoelige huid, maar weet dat dit beauty ingrediënt heel veel voor je huid kan doen. Het is namelijk lekker veelzijdig en daarom zit het ook in zoveel producten verwerkt. Zo kan het droogte in de huid tegengaan en de huidbarrière versterken, maar ook een verhoogde talgproductie reguleren. Het is dus voor tal van allerlei huidtypes in te zetten en juist dat maakt het zo mooi. Fijn is dat vitamine B3 ook ontstekingsremmend werkt en dus voor iedere huid geschikt is.

La Roche Posay

La Roche Posay maakt in haar formules vaak gebruik van niacinamide, bijvoorbeeld zodat producten werken op een onzuivere huid. Nu hebben ze echter iets nieuws met een hogere dosering van dit fijne stofje.

La Roche Posay Pure Niacinamide 10 serum

Het nieuwe La Roche Posay Pure Niacinamide 10 serum is een serum dat vol zit met niacinamide. Je zet het met name in tegen pigmentvlekken. Pigmentvlekken kun je krijgen door zonschade aan de huid, maar ook door huidveroudering en zwangerschap. Gelukkig zijn er middelen, zoals dit serum, om dit mee aan te pakken en te verminderen. Dit nieuwe serum bevat maar liefst 10% pure niacinamide en vermindert donkere vlekjes, hyperpigmentatie en een ongelijkmatige teint die hierdoor ontstaat.

Het serum komt in een fijne kleine flacon met pipetje, waardoor je het makkelijk en druppelsgewijs kunt doseren. Fijn, want je hebt maar een klein beetje nodig. Je kunt het in de ochtend en avond aanbrengen op een goed gereinigde huid en daarna jouw eigen dag- of nachtcrème aanbrengen.  Voor het beste resultaat moet je wel langere tijd smeren, minstens 8 weken, omdat je huid aan niacinamide moet wennen. Het nieuwe serum is nu te koop bij apotheken en online drogisterijen.