Wie denkt dat alleen dames accessoires kunnen dragen heeft het mooi mis! Ook voor mannen zijn er tal van mooie accessoires. Denk maar eens aan een mooie das, een pet of zelfs fancy manchetknopen. Ik laat je vandaag een aantal voorbeelden zien. Kijk je mee?

Steeds vaker zien we mannen met accessoires. Hoewel het eerst voor de gewone “simpele” man niet echt typisch was om sieraden of andere poespas te dragen zie je het steeds meer. En uiteraard haken de winkels en merken daar goed op in want zelfs in de heren kleding winkels hangen veel vaker mooie armbanden, sjaals en tegenwoordig ook van manchetknopen.

Wat een man echt in zijn kast hoort te hebben liggen? Naast een simpel zwart t-shirt, een chino en een mooi overhemd horen er dus tegenwoordig ook accessoires bij.

De sjaal voor de man is net even wat anders dan voor een vrouw. Een sjaal moet natuurlijk je nek warm houden, maar daarnaast kan het ook net even een extra umpf geven aan je outfit. Persoonlijk zou ik gaan voor een effe/neutrale kleur sjaal. Dit is namelijk makkelijker te combineren.

manchetknopen

Manchetknopen zijn ook echt wel een dingetje. Een paar mooie manchetknopen maken die ene overhemd net even wat specialer. Ook hiermee kan je net even wat extra’s uit je outfit halen. Manchetknopen heb je in diverse leuke designs, van vierkante tot zelfs waterpas vorm manchetknopen. Hoewel manchetknopen vroeger alleen bij hele nette gelegenheden werden gedragen zie je dat dit soort kleine details steeds vaker worden gebruikt in een dagelijkse outfit.

Om je een idee te geven heb ik een aantal speciale manchetknopen op gezocht. Neem bijvoorbeeld deze waterpas manchetknopen, super leuk voor iemand die in de bouw werkt. Ik vind het overigens ook wel een heel origineel iets om cadeau te geven.

manchetknopen

Of voor de mannen die wel van een potje poker houden. Zijn ze niet super cool?

manchetknopen

Maar er zijn ook wat stoerdere varianten zoals deze schedels. Deze passen bij de moderne man erg leuk, maar ook bijvoorbeeld bij de alternatief gekleden mannen.

Last but now least. Een armband. Hoewel mijn vriend wel een mooie armband heeft draagt hij hem (helaas) niet zo heel vaak. Het is een accessoire waar je even aan moet wennen maar wat wel echt ontzettend leuk kan staan. Zeker als je het materiaal van de armband in de rest van je outfit laat terugkomen.

Mijn vriend draagt regelmatig accessoires voor mannen. Draagt jouw man/vriend ook accessoires?

Handtekening Jamey