De modetrends vliegen ons om de oren, maar wanneer je een plussize lichaam hebt kun je daar niet altijd wat mee. Begrijp ons niet verkeerd, plussize is helemaal prima! Dat geldt overigens voor alle lichaamsvormen, of je nu lang, smal, klein of plussize bent. Jouw lichaam matcht met heel veel leuke trends, alleen moet je net even wat inspiratie hebben. Ontbreekt het daar aan? Wij geven je 5 plussize fashion tips in dit artikel!

1. Kleurrijk

Vaak zie je mensen met een wat voller model zich verstoppen in donkere kleding. ‘Zwart slankt af’ zeggen ze dan, maar eigenlijk is dat zo jammer. Zwart is natuurlijk voor iedereen comfortabel, want je valt niet op. Toch is het zonde, want je moet jezelf juist als persoon laten zien! Kies voor kleur, zeker in het voorjaar en in de zomer! Kleuren matchen kan ook helemaal prima! Het maakt je als persoon namelijk veel leuker en interessanter!!

2. Jurkjes

Ook met een plus-size kun je heel goed jurkjes aan. Een bodycon dress kan, maar kun je het best overslaan. Beter ga je voor die te leuke overslag jurkjes die nog steeds helemaal trendy zijn. Kies jurkjes die net boven de knie vallen voor een vlotte look. Vind je dat te kort? Ga dan voor een iets langer model, zoals de midi dress. Deze valt vaak net onder de knie. Jurkjes met printjes doen het deze zomer weer goed en ga ook hierbij weer voor lekker kleurrijk.

3. Bloesjes

Draag jij wel eens bloesjes? Op bijvoorbeeld een skinny jeans zijn ze heel leuk! Ze kunnen tevens op subtiele wijze je figuur positief beïnvloeden. Fijn is dat ze in allerlei soorten en printjes komen, waardoor je er eindeloos mee kunt combineren.

4. Pakkie

Een tweedelig pak in je kast hebben hangen is dit jaar zeker een must. En niet zomaar een pak, maar eentje in een knalkleur! Je kunt er dit jaar echt niet meer omheen, want bijna elk merk en elke winkel hebben dit soort setjes in hun winkel hangen. Ga voor bijvoorbeeld een lekker mooi roze pak of kies voor blauw. Kies voor een mooie ruime blazer en een fijne broek. Je kunt ook gaan voor een dergelijk pak in travelstof, dat zit ook nog eens heel comfy!

5. Polo’s

Ook voor de heren is er genoeg keuze binnen de grote maten herenkleding. Kies voor hem bijvoorbeeld een mooie polo uit in een kek kleurtje of een toffe jeans van Twinlife.com. Een mooie zonnebril erbij en ook de man is helemaal klaar voor de zomer!

5 plussize fashion tips!