Ben jij een stoere motorchick? Dan heb je waarschijnlijk veel zin om komende zomervakantie uitgebreid te gaan toeren met de motor. Daar kun je zelfs je vakantie in het buitenland op afstemmen. Terwijl we hier vier mooie motorroutes bespreken in Europa die je deze zomer zou kunnen gaan rijden, kijk jij alvast naar de nieuwe collectie motorhelmen om jezelf te trakteren op een mooie nieuwe motorhelm voor de zomer.

Langs de Amalfikust (Italië)

Met afstand een van de mooie motorroutes in Europa is de kustroute langs de Amalfikust in Zuidwest-Italië. Deze vind je ten zuiden van de stad Napels. De route van 61 kilometer langs deze prachtige kust maakt onderdeel uit van de werelderfgoedlijst van UNESCO en mag dus zeker niet gemist worden. Je start in de plaats Sorento en eindigt en in de plaats Amalfi met zijn mooie kathedraal. Onderweg heb je de azuurblauwe Middellandse Zee aan je zijde, evenals grote rotspartijen en diepe kliffen. De route kronkelt flink en is af en toe ook aardig smal, dus het is nog best uitdagend ook!

N-634 van Baskenland naar Santiago (Spanje)

Wil je liever een route waar je meerdere dagen over kunt doen? Begeef je dan naar het noorden van Spanje, overigens een deel van het land dat relatief weinig bezocht wordt. Hier vind je de N-634 die je een prachtige route van 764 kilometer biedt in westwaartse richting. Je begint in het bijzondere Baskenland, bij de plaats San Sebastian. Je doorkruist deze groene, heuvelachtige regio met zijn bijzondere cultuur terwijl je vele wijngaarden passeert. Onderweg kom je ook langs de Guipuzcoaanse kust over een wegvak dat als het mooiste in heel Spanje beschouwd wordt. De route eindigt in het beroemde bedevaartsoord Santiago de Compostela. Je kunt dus een bedevaart per motor doen!

Transfăgărăşan Road (Roemenië)

Wil je de toeristische landen liever vermijden en houd je wel van mooie bergpas? Koers dan af op Roemenië. Daar kun je een bezoek aan het mysterieuze, groene en heuvelachtige Transsylvanië combineren met een prachtige bergpas die bekendheid heeft verkregen door de lovende woorden van de heren van (destijds) Top Gear. De Transfăgărăşan Road (DN7C) is een kronkelende bergpas over een relatief smal deel van de bergketen de Karpaten en verbindt Transsylvanië methet zuiden van Roemenië. 90 kilometer lang slinger je door een ruig berglandschap en neem je de ene haarspeldbocht na de andere. Op 2.134 meter heb je de maximale hoogte van de pas bereikt. Pas op: de Transfăgărăşan Road is enkel open voor verkeer als er géén sneeuw ligt, en dat is alleen gedurende een relatief korte periode in de zomer.

Mountain Course op Isle of Man (Verenigd Koninkrijk)

Wil je juist graag op vakantie naar het Verenigd Koninkrijk? Sla dan zeker Isle of Man niet over. Dat is een eiland dat gelegen is tussen Groot-Brittannië en Ierland. Op dit landelijke eiland wordt jaarlijks de Tourist Trophy verreden op een straatcircuit dat over het hele eiland voert. Die route kun je zelf ook rijden op de motor. Je ziet zowat het hele eiland, van pittoreske dorpjes tot bergen en bruggetjes. De route is 60 kilometer lang.

Er valt dus genoeg te genieten komende zomer als je de motor meeneemt op vakantie. Je kunt natuurlijk ook ter plekke een motor huren, wat een praktische oplossing kan zijn. Maar wellicht vind je het prettiger om op je vertrouwde eigen motor te toeren.

4 mooie motorroutes in Europa voor de zomervakantie

4 mooie motorroutes in Europa voor de zomervakantie