Een zongebruinde huid, wie vind dat nu niet mooi? Allemaal willen we een mooie zon gekuste huid en daar liggen we graag wat uurtjes voor in de zon. Maar…die zon is helaas niet zo goed voor ons. Beter kun je gebruik maken van andere alternatieven, waarbij je al die uren zon kunt kippen. Hoe? Gewoon thuis!

Zelfbruiners én zonbescherming zijn er in allerlei soorten. Bij Douglas hebben ze altijd een ruime keuze, dus er is altijd wel wat voor jou bij. In dit artikel vertellen we je er wat meer over.

Zonnen

Uren bakken in de zon, het is zo slecht voor je. Niet alleen kun je erdoor verbranden, ook loop je een verhoogd risico op huidkanker en vroegtijdige huidveroudering. Juist dat willen we dan weer niet, dus goed insmeren met een goede zonbescherming is belangrijk. Kies hierbij het liefst voor een SPF30 of SPF50, want hoe hoger de factor, hoe beter hij beschermd. Wees je er overigens wel van bewust dat je telkens na het zwemmen, afdrogen en overmatig zweten bijsmeert. Ook al is hij waterproof, toch gaat de werking ervan achteruit. Zonnen is dus geen probleem, als je het maar met mate doet.

TIP! zelf gebruik ik al jaren de zonnebrand van Lancaster. Namelijk de invisible Body Mist. Deze heeft een SPF 50 én is heel makkelijk aan te brengen.

Zelfbruiner

Beter kun je eigenlijk lekker in de schaduw vertoeven, terwijl je toch een bruin kleurtje hebt. Een zelfbruiner kan hiervoor zorgen. Deze breng je gewoon thuis aan. Zorg ervoor dat je vooraf de huid hebt gescrubd en dat je minimaal 24 uur geleden hebt geschoren. Zit er minder dan 24 uur tussen je scheerbeurt en het aanbrengen van de zelfbruiner? Dan kan dat irritatie opleveren. Even goed op letten dus! Smeer je huid ook niet in met een bodylotion, want juist dit vormt een laagje op de huid waardoor de zelfbruiner niet goed zijn werk kan doen. Ook kun je hierdoor vlekken krijgen.

Hoe breng je een zelfbruiner aan?

Het ligt er een beetje aan welke zelfbruiner je hebt hoe je hem moet aanbrengen. Wij werken het liefst met een schuim in combinatie met een handschoen. Hiermee kun je streeploos en vlekvrij aanbrengen. Het schuim kun je goed verdelen en wanneer het een gekleurd schuim is zie je ook precies welke plekjes je wel en niet hebt gehad. Werk met ronddraaiende bewegingen en gebruik de laatste restjes voor je ellebogen en knieën. Deze hoeven namelijk niet mega bruin te worden. Behandel je je lichaam? Vergeet dan ook zeker je hals niet! Werk het uit richting je gezicht, zodat het op natuurlijke wijze overgaat in je eigen teint en het geen harde lijn maakt.

Tip: Ga je voor het eerst zelfbruiner proberen? Probeer het dan eerst op een klein stukje van je huid zodat je kan voelen en zien hoe het werkt.