5x staycation tips

Helaas zijn wij niet de enige die hun vakantie heeft moeten afzeggen. Door de hele corona crisis zullen er ontzettend veel reizen niet doorgaan of verplaatst worden. Maar wat ga je dan doen? In dit artikel deel ik wat ideeën.

Vakantie in je achtertuin

Balen je tieners echt als een stekker dat ze dit jaar niet in hun tent mogen slapen op de camping? Zet dan de tent op in de tuin. Net of je écht op de camping zit, alleen dan net even wat dichter bij huis. Aangezien we nog wel even de 1,5 meter in acht moeten houden is het uitnodigen van vriendjes of vriendinnetjes niet zo handig. Maar maak er bijvoorbeeld een meiden avondje van?

zwemparadijs

Maak van je tuin een zwemparadijs

Bij mooi weer is er niets leukers dan een zwembadje opzetten tijdens je staycation. Maar waarom ga je dit jaar niet iets verder uit je dak. Zet er een glijbaantje bij, sluit de sproeier aan en blaas verschillende leuke floaties op en maak er een echt zwemparadijs van! Succes gegarandeerd.

Op wereldreis in je eigen huis

Dit idee voor een staycation kwam ik laatst tegen op Instagram. Ook in je eigen huis kan je natuurlijk op reis. Pak gezellig allemaal een koffertje in en verhuis voor een nachtje naar een andere kamer. Zorg ’s morgens voor room service en het voelt net of je in een hotel bent! Je kan ook nog verder gaan en bijvoorbeeld in huis allemaal items neer zetten die met een bepaald land te maken hebben. Zet bijvoorbeeld allemaal items neer die geïnspireerd zijn op China, eet chinees, en haal wat typisch Chinese snacks in huis. Je kunt het zo gek maken als je wilt

Toch op pad?

Wil je toch even weg van huis, dat kan. Er zijn (in Nederland) verschillende hotels en campings open. Houd er wel rekening mee dat er wellicht bepaalde faciliteiten gesloten zijn. Bijvoorbeeld zwembaden en wellness, maar ook gezamenlijk sanitair. Aan de andere kant, je bent wel even van huis weg.

House Swap!

Je wilt even uit je dagelijkse sleur? Wissel dan van huis met je vrienden of familie! Zorg er wel voor dat je eerst alles even goed poetst zodat jullie allemaal geen corona risico’s lopen.

Het is natuurlijk vervelend zat als je vakantie niet door kan gaan. Maar gezondheid staat natuurlijk boven alles. Gelukkig is er zat leuks te verzinnen om er toch een fijne vakantie van te maken!

Vakantie gecanceld? 5x Staycation tips!