Het is zomer en dat betekent dat we heerlijk kunnen genieten van het weer in onze tuin. Daarom is het de hoogste tijd om je tuin klaar te maken voor de zomer. In deze blog lees je een aantal tips hoe je jouw tuin nóg mooier kan maken. Let’s start!

De juiste balans

Allereerst is het goed om te kijken naar de juiste verhouding als het gaat om groen in de tuin en meubels. Zorg dat er voldoende ruimte is voor planten en struiken, want op die manier oogt je tuin gezellig, fris en mooi. In een groene omgeving kun je ook beter ontspannen dan wanneer je tuin vol staat met meubels. Maak een plan en zorg dat je een gedeelte van de tuin neemt om daar bijvoorbeeld een lounge set neer te zetten of een eettafel met mooie stoelen erbij. Op die manier creëer je echt een gezellig plekje in de tuin.

Sfeerverlichting

Wanneer je in de avond nog heerlijk aan het genieten bent in de tuin is het een must om te kiezen voor gezellige lampjes in de tuin. Hierdoor creëer je sfeer en geef je de tuin een hele nieuwe uitstraling. Een goede tip is om te kiezen voor een lampenslinger. Dit staat mooi en zorgt ervoor dat een groot gedeelte is verlicht van de tuin. Daarnaast mogen kaarsjes in de tuin ook zeker niet ontbreken!

Afwerking

Maak de tuin helemaal af door alle details niet te vergeten. Denk bijvoorbeeld aan het zemen van de ramen en onkruid weghalen, maar ook het afwerken van de meubels in je tuin met een lak. Hierdoor behoud je de meubels mooi en zorg je ervoor dat je er langer mee kunt doen. Een goede hoogglanslak hiervoor is de Sikkens Rubbol XD High Gloss van De Verfzaak Dit is een duurzame lak die eenvoudig aan te brengen is met een kwast of roller. Tijd om aan de slag te gaan dus.

Natuur

Wanneer je wil genieten van vlinders, hommels en bijen in je tuin is de beplanting heel belangrijk. Zorg ervoor dat één derde bestraat is en twee derden beplant is. Kies dan voor een vlinderstruik bijvoorbeeld of voor veel bloemen met stuifmeel. Ook kun je een insectenhotel in je tuin plaatsen. Dit kun je zelf maken of uiteraard bij de winkel kopen. Op die manier hebben de insecten een veilig huisje en blijven ze steeds terugkomen naar jouw tuin.

Succes met deze tips voor je tuin!