Corniche d’Or Peugeot 3008

Een van de mooiste routes om te rijden tijdens onze roadtrip was toch wel de Corniche d’Or. Een kilometers lange route door de bergen en langs de kust. Ga jij deze trip ook nog maken? Lees dan snel verder. 

Corniche d’Or  34

Zoals ik al zei, dit is echt een van de mooiste routes die je tijdens een roadtrip kan rijden. Door de hoge bergen en langs de prachtige kust van de Cote d’Azur. Elke keer als je de zee ziet mag je helder blauw water en stijlvolle jachten verwachten. Het is immers dé place to go for de Europese jetset. 

Corniche d’Or 276 Corniche d’Or 

Schrik overigens niet van voorbij razende scooters. Ze kijken echt totaal niet en voor je het weet schiet er een je voorbij. Met gevaar voor eigen leven moet ik zeggen want we hebben tijdens deze rit wel 3 bijna ongevallen gezien. Inhalen in bochten, zonder zicht, zonder helm. Het kan er blijkbaar allemaal. Mocht je ergens in deze regio verblijven en een scooter willen huren draag dan absoluut een helm! 

Corniche d’Or  3 Corniche d’Or  99

The road to the rich and famous

Deze route staat er ook om bekend als toegangsweg tot Monaco. De plek waar je veel rich people zal vinden. Het kleine landje heeft ontzettend veel prachtige winkels van merken als Gucci, MiuMiu, en alle andere bekende designers. Alleen voor het windowshoppen is dit een walhalla, laat staan als je ook nog eens een volle portemonnee hebt. 

Corniche d’Or  33

Wanneer je deze route rijdt moet je ook zeker niet vergeten om vaak te stoppen. Wij hadden voor we het door hadden al de helft van de route afgelegd zonder even te stoppen. Er zijn namelijk zo veel mooie dingen te zien en strandjes te bezoeken. Zorg gewoon dat je vast zwemkleding aan hebt en de handdoeken bij de hand en je kunt zo bij ieder strandje even stoppen voor een plons. Het is er ook zeker mogelijk om te snorkelen dus mocht je dat leuk vinden, DOEN!

Heb jij deze route al eens gereden? En, ben jij nu net zo verliefd als ik?

Corniche d’Or.