Kerstdiner in stijl: onze tips voor een mooie kersttafel!

Kerst, ik kijk er op dit moment echt naar uit! Zeker met alle narigheid op dit moment, is kerst het moment om even gezellig samen te zijn en te genieten. Ik wil dit jaar dan ook echt uitpakken met mijn kersttafel! In dit artikel deel ik tips met je hoe jij een mooie kersttafel maakt, lees je mee?

Meubels, de basis van een kersttafel

Allereerst zijn meubels natuurlijk enorm belangrijk. Het is nu te kort dag om nog nieuwe meubels te bestellen, maar kijken voor volgend jaar kan natuurlijk altijd! Zelf hebben wij afgelopen jaar gekeken naar een ronde tafel, dit vind ik zo gezellig. Je kunt iedereen aan tafel goed aankijken en het is een stuk knusser dan een lange rechthoekige tafel. En naast een nieuwe tafel, horen natuurlijk ook nieuwe stoelen. Wij hebben gekozen voor kuipstoelen, deze zitten heerlijk en zijn perfect voor een lange avond tafelen. Ik krijg al helemaal zin in kerst zo!

Servies

Een mooi gedekte kersttafel is natuurlijk niet compleet zonder servies. Helaas zijn de winkels gesloten, dus naar de winkel rennen gaat niet meer lukken. Maar je kunt natuurlijk online servies bestellen of wellicht heb jij al mooi servies in huis! Op Pinterest kun je tal van inspiratie foto’s vinden hoe je een tafel mooi kunt dekken. Wat ik zelf vaak doe: groot bord, klein bord, soepbord, bestek, soeplepel en dessertlepel, waterglas en wijnglas. Alsof je in een restaurant bent, zo leuk!

Kerst menu voorbeeld

Decoratie

En daarnaast de aankleding met decoratie, dat maakt een kersttafel pas echt gezellig. Op het gebied van decoratie kun je kiezen wat je zelf leuk vindt, maar denk bijvoorbeeld aan deze dingen:

  • Een mooi kerststukje. Sommige bloemisten hebben een buitenverkoop, of maak zelf een kerststukje. Ook een leuke bezigheid om met de kids te doen!
  • Mooie kaarsen en kandelaars. Dit geeft ook meteen warm licht.
  • Strooi glitters of confetti verdeeld over de tafel.
  • Plaats servetten in mooie servethouders.
  • Typ het menu uit in een mooie stijl en print dit uit.

Hoe ga jij jouw kersttafel versieren dit jaar?

Kerstdiner in stijl: onze tips voor een mooie kersttafel!