Sneakers…ze zijn niet meer weg te denken uit het modebeeld. Iedereen heeft ze (veelal ook nog eens in verschillende kleuren en uitvoeringen) en ze zijn lekker veelzijdig. Niet voor niks blijven ze trendy. Ook wij zijn fan van fijne sneakers, maar dan moeten ze wel aan een paar goede criteria voldoen. Welke dat zijn?

1. Veelzijdig

Omdat je een sneaker toch wat vaker en meer draagt is het belangrijk dat hij lekker veelzijdig is. Hiermee bedoelen we dat je hem op veel verschillende outfits kunt dragen. Is hij bijvoorbeeld zowel op een jeans als op een jurkje top? En kunnen de kleuren ervan ook met veel andere kleuren van je outfits gecombineerd worden? Indien ja het antwoord is zit je met deze sneakers goed!

2. Comfort

Waar we vroeger onze enkels bijna braken met hoge hakken die al sinds minuut één pijn deden aan onze voeten, kiezen we nu gelukkig voor comfort. Comfort bij schoeisel staat hoop op de lijst en dat snappen we. Waarom zou je je voeten kwellen terwijl dat echt niet nodig is? Veel sneakers zitten heel fijn en hebben zachte binnenzolen en een ademend stof. Kies ook een paar dat niet te zwaar is aan je voeten zodat ze aanvoelen als slofjes.

3. Trendy

Bijna alle sneakers zijn trendy, maar die met een specialere chuncky zool zijn op dit moment heel tof. Denk hierbij aan de witte chuncky zolen, maar ook andere varianten hierin zoals die van de Adidas Yeezy sneakers. Dit zijn ware blikvangers en een echte investering in je garderobe!

4. Schoonmaak

Als je eenmaal van een bepaalde leeftijd bent dan gaan bepaalde dingen ook een belangrijke rol spelen, zoals het schoonmaken van je spullen. Stond je er vroeger niet zo bij stil, nu is het belangrijk omdat je het zelf moet doen. Sommige sneakers kun je makkelijk in de wasmachine gooien, maar niet allemaal komen ze daar zo vrolijk en mooi uit. Voor sneakers bestaan ook speciale schoonmaaksetjes, maar het ligt een beetje aan het materiaal of je dit kunt gebruiken. Twijfel je? Zorg dan dat je altijd voor leren sneakers kiest!

5. Gezond

Tot slot is onze gezondheid natuurlijk ook belangrijk, ook voor onze voeten. Drukken jouw nieuwe sneakers ergens? Dan zijn ze niet goed voor je. Ze kunnen aardig wat leed aan je voeten en/of tenen bezorgen. Ook kan het een tip zijn om een speciale zool aan te laten meten voor in je nieuwe sneakers. Kijk dan even of je de originele zool eruit kunt halen, zodat je jouw op maat gemaakte zool er weer in kunt leggen.