Een vlam die je op vakantie hebt ontmoet, of je grote liefde die naar een ander land is verhuisd; een lange afstandsrelatie is niet voor iedereen de ideale situatie. In het begin houd je het met veel bellen en chatten nog goed vol. Na verloop van tijd merk je dat je elkaar toch liever wat dichterbij hebt. Met deze tips zorg je ervoor dat je jouw relatie leuk houdt, en de  afstand een stuk dragelijker. Zit jij in een lange afstandsrelatie en ben je benieuwd naar hoe je daar mee omgaat? Lees dan snel verder!

 

Communicatie is alles

Het allerbelangrijkste is communicatie. In elke relatie is goed communiceren een cruciaal punt, maar bij een lange afstandsrelatie is dat iets om wat meer op te letten. Houd elkaar via een sms’je op de hoogte, maar geef elkaar ook ruimte. Plan vaste tijden en dagen in dat je met elkaar (video)belt. Zo ben je ervan verzekerd dat je elkaar spreekt. Deel vooral jullie gevoelens en gedachten. Het is lastig om op afstand in te schatten hoe iemand zich voelt, dus het uitspreken is van groot belang.

Ga zo vaak mogelijk bij elkaar langs

Het is in een relatie erg belangrijk om tijd met elkaar door te brengen, dus ga zo vaak mogelijk bij elkaar op bezoek. Dat klinkt natuurlijk makkelijker dan het is, maar met een goede planning is het mogelijk. Ga natuurlijk voor een eerlijke verdeling, dus wissel af wie de ander bezoekt. Plan daarnaast een vakantie naar een plek die precies tussen jullie ligt. Dat scheelt tijd en geld. Pak na elk bezoek gelijk de agenda’s erbij en kies een nieuwe datum uit waarop jullie elkaar bezoeken. Zo heb je wat om naar uit te kijken!

Houdt het romantisch

Tot slot ga je goed om met de afstand door het romantisch te houden. Stuur elkaar bijvoorbeeld een romantische kaart of een bos bloemen. Ook tijdens het videobellen kunnen jullie het romantisch houden. Op afstand zijn er genoeg dingen die je kunt doen voor een vurige relatie. Maak allebei hetzelfde gerecht klaar en zet een kaarsje neer voor een romantisch diner. Ook kunnen jullie samen een sex toy uitproberen om ook op dat gebied niets te kort te komen.

 

Dus, een lange afstandsrelatie kan een van de mooiste relaties uit je leven zijn. Wel moeten jullie er allebei genoeg tijd in steken. Communiceer vooral goed met elkaar en bel regelmatig. Zorg er daarnaast voor dat je altijd een nieuw bezoekje hebt ingepland. Houdt het tot slot, ook op afstand, romantisch. Onthoud: daten en hebben van een relatie hoort een leuke tijd te zijn. Maak er dus ook op afstand het allerbeste van!