Juwelen en sieraden, je hebt ze in alle kleuren, vormen en maten. Dat maakt het niet gemakkelijk om een keuze te maken. Bovendien maken of kraken of sieraden je outfit. Ze laten je extra stralen of doen afbreuk aan je kleren. Een goede keuze maken is belangrijk, maar waarop moet je letten? Ik geef je enkele tips om steeds de mooiste sieraden te kiezen!

Ga je voor kleur?

Zoals je weet bestaan er sieraden in alle kleuren. Oorbellen in flashy kleuren of zwarte en witte kettingen, het is maar wat je verkiest. Draag je liever klassieke juwelen? Dan kan je één edelmetalen kiezen en die doortrekken naar al je juwelen. Kies uit zilver, goud of rosé. Tegenwoordig worden verschillende edelmetalen wel eens gemengd, maar als je voor één kleur kiest, blijft het toch wat stijlvoller.

Welke huidtint heb jij?

Wist je dat de keuze van het edelmetaal ook afhankelijk is van je huid? Je huidtint bepaalt namelijk of zilver of goud beter bij je staat. Wellicht heb je door de jaren heen een voorkeur gekregen voor een metaalkleur, maar past die ook effectief bij je? Als je de aderen bij je pols bekijkt, zal je zien dat die ofwel eerder groen zijn, ofwel eerder blauw. Zijn ze eerder groen, dan zal je huid een gelige ondertoon hebben en draag je best warme kleur en dus gouden juwelen. Zijn je aderen eerder blauw? Dan heeft je huid een roze ondertoon en draag je beste koele kleuren zoals zilver. Dit trucje is niet helemaal waterdicht, want de kleur van je aderen kan per dag verschillen. Het is dus een goed idee om ook even je haarkleur te bekijken. Heb je bruin of rood haar, dan zijn gouden juwelen wellicht het mooist bij jou. Zilveren juwelen staan dan weer het mooist bij mensen met blond of grijs haar.

Welk merk verkies je?

Nu je weet welk edelmetaal je het beste staat, ben je al een heel eind verder. Bij de keuze van een nieuw paar oorbellen, een mooie armband of leuk kettinkje heb je wellicht wat juwelenmerken in je hoofd die je leuk vindt of die een mooie aanvulling vormen op de collectie juwelen die je thuis hebt. Heb je bijvoorbeeld al oorbellen en een armband van Cartier, maar zoek je nog een mooi ketting? Dan is het een goed idee om in het assortiment van datzelfde merk te snuisteren. De kans is groot dat je daar een ketting vindt die mooi past bij je oorbellen en armband, omdat hetzelfde materiaal gebruikt wordt en de look ook gelijkend is. Op die manier passen al je juwelen mooi bij elkaar, wat maakt dat jij er op-en-top uitziet.

Drie tips om mooie sieraden te kiezen