Heb je net als mij overal rondslingerende make-up kwasten? En wil je ze liever op 1 plek bij elkaar hebben? Lees dan snel verder hoe je een DIY make-up kwasten houder maakt! 

Voor we beginnen heb ik een klein boodschappenlijstje voor je. 

  • een houten plank (bijvoorbeeld een stukje steigerhout). 
  • 4 maison jars (o.a. te koop bij Xenos) 
  • 4 metalen slangen klemmen
  • rolmaat
  • Boormachine en schroefmachine
  • En eventueel een zaag of decoupeerzaag

Stap 1: zaag de plank op maat. Kijk vooral eerst even hoe ver je de maison jars uit elkaar wilt hebben zodat je niet achteraf te veel af zaagt. Teken het ook vooral goed af zodat je mooie rechte lijnen zaagt. 

Hou je van een kleurtje? Verf of spuit de plank dan nu in een kleur naar keuze.

Stap 2: bevestig de slangen klemmen aan het hout. Dit doe je met een schroef door de metalen klem en door het hout heen. Wil je liever niet boren? Dan kun je ook lijm gebruiken. Houd er wel rekening mee dat als je een glazen potje gebruikt dat de lijm goed sterk moet zijn. 

Stap 3: haal de dop van de maison jar af en gebruik de klemmen om de potjes vast te maken. Zorg er voor dat ze goed strak zitten! Het kan zijn dat je de klemmen iets moet inkorten. De metalen klemmen hebben een soort schroefje waar je de klem vervolgens mee aan draait.

En klaar is kees! Het is ontzettend makkelijk te maken maar je spulletjes zijn wel mooi bij elkaar. Ik heb gekozen voor 4 potjes, maar je kunt zo’n zelfde plankje bijvoorbeeld ook maken voor in de keuken voor al je kruiden. Stem vooral de potjes goed af met het formaat plank. Zolang alles mooi in verhouding blijft zit je helemaal goed! 

Hopelijk vond je deze DIY leuk. Binnenkort laat ik jullie namelijk ook zien hoe je een mooie sieraden houder maakt! Dus hou de site in de gaten!