Je moet natuurlijk ooit in je leven een bezoekje hebben gebracht aan de Eiffeltoren. Deze toren is nu eenmaal hét icoon van de Franse hoofdstad. Nu is het alleen wel zo dat je niet de enige bent die hier graag een keer naar toe wilt gaan. Je zal er dan ook echt op tijd bij moeten zijn om Eiffeltoren tickets te kopen als je graag een plekje wilt bemachtigen. Hoe kun je dit nu het beste doen vraag je je af? Om hierachter te komen is het een goed idee om dit artikel even op je gemak door te lezen. We hebben dé belangrijkste info namelijk voor jou op een rijtje gezet!

Waarom de Eiffeltoren bezoeken?

Voordat we ingaan op de tips voor het kopen van tickets voor de Eiffeltoren is het handig om toch eerst even stil te staan bij de redenen waarom je hier naartoe zou moeten gaan. Er zijn namelijk meer redenen waarom deze toren op je bucketlist zou moeten staan dan je zou denken:

·         Iconisch symbool van Parijs

De Eiffeltoren is een prachtig symbool van Parijs en haar rijke geschiedenis. Het is een architectonisch meesterwerk dat de tand des tijds heeft doorstaan en mensen van over de hele wereld blijft boeien. Alleen al de aanwezigheid van dit bouwwerk is een ervaring die je met ontzag zal vervullen.

·         Het uitzicht op de stad

Als je naar de top van de Eiffeltoren klimt, krijg je een adembenemend panoramisch uitzicht over de hele stad. Vanaf hier kunt u iconische monumenten zien zoals de Champs-Élysées, het Louvre en de rivier de Seine die zich een weg baant door Parijs. Het uitzicht is vooral betoverend tijdens zonsondergang wanneer de stad baadt in een warme, gouden gloed.

·         Romantiek en sfeer

De Eiffeltoren straalt een onmiskenbare romantische sfeer uit. Of je nu hand in hand wandelt met je partner of geniet van een picknick op het grasveld van Champ de Mars, de toren vormt de perfecte achtergrond voor het maken van dierbare herinneringen.

Dé tips voor het kopen van tickets

Je bent hier natuurlijk gekomen voor de tips voor het kopen van tickets voor een bezoekje aan de Eifeltoren. Om het wat makkelijker te maken hebben we de belangrijkste tips hieronder voor jou op een rijtje gezet. Zolang je hier op let bij het kopen van de tickets is de kans op succes veel groter:

·         Plan en boek vooraf

Om lange wachtrijen en mogelijke teleurstellingen te voorkomen, is het cruciaal om je bezoek te plannen en je kaartjes van tevoren te reserveren. De Eiffeltoren ontvangt een overweldigend aantal bezoekers, dus als je je tickets vroeg reserveert zal je bezoek vlotter verlopen. Online ticketplatforms, officiële websites en gerenommeerde reisbureaus zijn geweldige plekken voor het kopen van tickets.

·         Kies de juiste tijd

Overweeg een bezoek aan de Eiffeltoren tijdens daluren of op doordeweekse dagen om de drukte te vermijden. Vroege ochtenden of late avonden zijn ideaal als je de voorkeur geeft aan wat meer rust tijdens je bezoek. Bovendien kan het plannen van je bezoek tijdens de schouderseizoenen (lente of herfst) je ook helpen om de toeristische drukte te vermijden. Het hangt er dan ook echt een beetje vanaf wat je zelf prettig vindt tijdens je bezoek.

Bepaal het niveau

De Eiffeltoren biedt drie niveaus die bezoekers kunnenverkennen: het eerste, tweede en hoogste niveau. Elk niveau biedt een uniek perspectief en heeft zijn eigen ticketprijs. Als je weinig tijd of budget hebt, biedt het tweede niveau een uitstekend compromis tussen kosten en uitzicht. Maar als je hunkert naar de ultieme ervaring, mis dan niet de kans om de top te bereiken voor een ongeëvenaard panorama over Parijs.

·         Ga voor de rondleidingen

Als je jouw bezoek wilt uitbreiden en meer wilt leren over de geschiedenis en betekenis van de Toren, overweeg dan om te kiezen voor een rondleiding. Ervaren gidsen zullen interessante feiten, verhalen en anekdotes met je delen. Dit zal je algehele ervaring echt verrijken ten opzichte van de bezoekjes van anderen. Rondleidingen kunnen vooraf of ter plekke worden geboekt, afhankelijk van je voorkeur.

Ga jij ook naar Parijs?

Door middel van de tips en tricks uit dit artikel is het als het goed is al een stuk makkelijker om aan de slag te gaan met het bestellen van je tickets. We raden je echt aan om er op tijd bij te zijn als je zeker wilt weten dat je een ritje naar de top kunt maken. Het is een must als je besluit om naar Parijs te gaan. Nog veel meer te weten komen op het gebied van reizen en bezienswaardigheden? Blijf dan zeker even hangen op deze site. Hier vind je nog veel meer blogs die je echt alles laten zien wat je maar moet weten als voorbereiding!