Inmiddels zijn we de 15 weken al weer gepasseerd. Tijd dus voor een update!

Hoewel veel moeders mij vertellen dat de lichamelijke klachten na het eerste trimester minder zouden worden is dat mij helaas nog niet het geval. Zo ben ik nog regelmatig misselijk en ben ik helaas ook nog continue moe. Op mijn vrije dagen los ik dat op door tussen de middag en wanneer ik kan even op de bank te liggen en mijn ogen te sluiten. Op sommige dagen helpt me dat echt en ben ik wanneer ik weer wakker word helemaal opgeladen. Gelukkig maar want het is niks om de hele tijd maar binnen te zitten wanneer het lekker weer is.

Natuurlijk zijn er ook heel veel leuke dingen gebeurt. We hebben in totaal nu 2 echo’s gehad. En de laatste keer bij de verloskundige hebben we (helaas alleen) naar het hartje geluisterd. Tijdens de echo’s zagen we onze kleine muis van een erwt groeien tot een echt mensje met twee armpjes en beentjes. Echt bijzonder om te zien! Helaas komen er nu geen echo’s meer aan behalve aan het eind van de rit maar gelukkig hebben we van het Kruidvat een super handige babywatcher mogen uitproberen.

Hoe schattig is Bram de verloskundige!?

De BabyWatcher is een heel handig echo apparaat voor thuisgebruik. Je kunt met dit apparaat tot maximaal 6 x per dag 10 minuutjes naar de baby kijken. De eerste paar keren was het best lastig om wat te zien. We zagen wel van alles bewegen, maar of het nou armpjes of benen waren weten we nog steeds niet. Het is dan natuurlijk ook nooit het zelfde als bij de verloskundige. Wel gaf het mij een goed gevoel om af en toe de kleine te zien bewegen. Vooral in de avond is hij/zij enorm beweeglijk!

Omdat we echt dolgraag willen weten of we een meisje of jongetje hebben we een afspraak gepland voor een pretecho aanstaande donderdag. We hebben er echt ontzettend veel zin in!

Dit was mijn update voor nu. Binnenkort weer meer! Mocht jij nog tips hebben voor de misselijkheid en het chronische vermoeid zijn, laat ze dan even achter in de comments!

Handtekening Jamey