De laatste loodjes zijn het zwaarst zegt iedereen. Ben ik het daarmee eens? En wat heb ik de afgelopen maanden nou echt gemist, filet american of toch een goed glas wijn? Je leest het vandaag.

We zijn alweer in week 38 (bijna 39 inmiddels) beland, de laatste loodjes zijn dus nu echt van start gegaan. En persoonlijk merk ik dat ook wel. Lopen word steeds en steeds zwaarder. Ik ben ook continue moe en niet alleen meer na een beetje inspanning. Zo moe dat ik zelfs moe word van nadenken over het moe zijn. Gelukkig gaat alles verder helemaal goed met onze kleine meid en ligt ze mooi op schema. Vanaf afgelopen week mag ik ook elke week even langs komen bij de verloskundige. Maar door de feestdagen en dergelijken beginnen de dagen toch wel een beetje lang te duren nu. Van mij mag ze wel komen inmiddels!

Ook thuis hebben we de laatste dingen voorbereid. Zo ligt er inmiddels een matje onder het matras voor het geval in de nacht mijn vliezen breken en hebben we de klossen onder het bed gezet. Stiekem heb ik spijt dat we de klossen er niet eerder hebben onder gedaan want het is zo veel makkelijker om het bed in en uit te komen nu. Zeker met mijn nachtelijke uitstapjes naar de badkamer. Ik moet eigenlijk elke drie uur (serieus, mijn blaas is echt heel erg stipt) naar het toilet. En daarnaast heb ik ook erg veel last van het vasthouden van vocht waardoor ik zelfs nog vaker ga om even mijn handen onder de kraan te houden of mijn voeten onder de douche te houden zodat de zwelling iets afneemt en ik weer een beetje kan bewegen.

Ook heb ik met Bram een leuk gesprek gehad over wat ik heel erg graag zou willen eten/drinken na de bevalling. En het eerste wat bij mij op kwam is een mega bord met SUSHI!! Ik heb tijdens mijn zwangerschap wel wat sushi op hoor, maar niet de dingen met rauwe vis, het geen wat ik echt lekker vind. En daarnaast heb ik ook echt serieus al een paar maanden zin in een heerlijk glas rode wijn. Vraag me niet waarom want ik drink eigenlijk nooit, laat staan rode wijn. Maar op de een of andere manier is dat iets waar ik zon zin in schijn te hebben Haha.

Iets wat ik ook erg heb gemist is het leven zonder onzinnig en overtollig vocht in mijn lijf. Ik heb onlangs super mooie boots gehad van Sacha alleen door mijn mega opgezwollen voeten zit dit gewoon echt niet lekker nu. Ontzettend jammer want ze zijn wel perfect met die rot sneeuw om te dragen. Maar gelukkig hoorde ik van de verloskundige dat na de bevalling al dit overtollige vocht snel weer weg zou moeten zijn.

Voor nu was dit de update weer. Ik ben erg benieuwd, waar had jij echt zin in na je zwangerschap?

Handtekening Jamey