Het is weer tijd voor een nieuwe zwangerschapsupdate! Dit keer zit ik alweer in mijn 27e week. Wat gaat de tijd toch snel, vind je ook niet? In de tussentijd ben ik weer bij de verloskundige geweest en heb ik weer wat leuke spulletjes voor de baby binnen en ben ik op de zwangermarkt van het CWZ ziekenhuis geweest. Benieuwd? Lees dan snel verder.

Inmiddels zijn we alweer 27 weken verder. Zoals de verloskundige het zei; nu gaat het echte werk beginnen. Ik merk het ook aan allerlei kleine dingen. Zoals even tussen de deuren door glippen. Dat gaat gewoon niet! Waarom blijf ik het toch ook elke keer proberen, die buik blijft toch echt elke keer klem zitten Jamey!! Laatst moest ik even wijken voor iemand in een smalle gang, little did I know dat ik ondanks mijn vriendelijke poging toch echt nog in de weg stond met mijn buik. Gelukkig kan iedereen er hard om lachen.

Maar zoals ik al zei, ik ben samen met Bram naar de zwangermarkt geweest bij het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen. Nou heb ik op voorhand al aangegeven dat ik niet thuis wil bevallen dus daar was geen twijfel over. Echter zijn er in Nijmegen 2 ziekenhuizen. Namelijk het academisch ziekenhuis Het Radboud en het CWZ. ieder ziekenhuis heeft zo zijn voor en nadelen. Zo is het Radboud academisch en een stuk meer high tech. Maar daartegenover staat dat het CWZ alleen maar 1 persoonskamers en suites heeft. Wanneer ik onverhoopt wat langer zou moeten blijven betekend dat dat Bram ook gewoon in het ziekenhuis kan blijven slapen. Tijdens de zwangermarkt bij het CWZ hebben we alle faciliteiten kunnen bekijken waardoor we nu een makkelijkere keuze kunnen maken. Ook waren er allemaal leuke kraampjes en kon je kans maken op leuke prijzen.

Het is vroeg, maar we konden het niet laten en hebben daarom vorige maand onze kinderwagen besteld. Onze prachtige Dubatti kinderwagen hebben we zelf qua kleuren samengesteld. Omdat we het graag een beetje neutraal willen houden hebben we gekozen voor blauw met grijs en een zwart/zilver frame. Het is echt een prachtige kinderwagen en we staan er al helemaal klaar voor om lekker te gaan wandelen met ons dochtertje. Ik had het niet verwacht te kunnen. Maar binnen een half uur had ik de kinderwagen helemaal zelf in elkaar gezet!

Mijn schoonzus is ook flink de kasten aan het opruimen omdat ze gaat verhuizen. Dat betekend dat er dus tassen vol met babykleding en dergelijken onze kant op kwamen. Nou is niet alles onze smaak dus er gaat ook het een en ander in de zak voor Afrika. Maar het is echt shocking hoeveel kleding ons dochtertje nu al heeft, en dan na te gaan dat ik niet eens zo heel veel heb gekocht!

Voor nu gaat alles helemaal goed en groeit ze flink door. Next on my to do list? De geboortekaartjes gaan uitzoeken en proberen te genieten van elk plopje en trapje in mijn buik.

Handtekening Jamey