zwangerschap fotoshoot 36 weken zwanger

Tijdens mijn zwangerschap heb ik maar heel weinig foto’s gemaakt van mijn zwangere buik. Achteraf heb ik daar erg veel spijt van. Nu bij mijn tweede zwangerschap heb ik gelukkig wat meer foto’s gemaakt. Heb jij ook een zwangerschap fotoshoot op je to do lijstje staan? Lees dan snel verder.

Wat is een zwangerschap fotoshoot?

Simpel gezegd, een fotoshoot van jou terwijl je zwanger bent. Met een zwangerschapsshoot kun je jouw mooie buik laten vastleggen voor later. Zo heb je altijd een mooie herinnering van die tijd. Je kunt er vaak voor kiezen om alleen, met je partner en/of gezin op de foto te gaan. Persoonlijk vind ik een mix altijd erg leuk om te zien. Zo heb je altijd iets om uit te kiezen.

Zwangerschap fotoshoot 37 weken zwanger

Wanneer een zwangerschap shoot plannen?

De meeste fotografen raden aan om tussen de 30 en 36 weken foto’s te laten maken omdat je buik dan op zijn mooist is. Ook is de kans dan aanwezig dat je nog wat prettig in je vel zit. Naarmate de zwangerschap vordert ga je je minder fijn voelen in je vel. En dat zie je dan ook al snel terug op de foto’s.

zwangerschap shoot 30 weken zwanger

Hier was ik 30 weken zwanger.

zwangerschap shoot 36 weken zwanger

Hier was ik alweer 36 weken zwanger.

Zelf handig met een camera?

Ben je zelf een beetje handig met een camera? Dan kun je er ook voor kiezen om zelf foto’s te gaan maken. Ik heb dit wel gedaan. Ik voel me niet heel mobiel, en ben daarnaast ook gebonden aan tijden en dagen waarop ik anders opvang voor Noé zou kunnen regelen. Gelukkig ben ik door de jaren heen best handig geworden met mijn camera, statief en Canon App. Met deze app kan ik van een afstand mijn camera bedienen. En omdat ik een rustige neutrale slaapkamer heb kan ik daar zelf prima foto’s maken. Ik heb in het verleden ook al een aantal andere zwangere vriendinnen mogen fotograferen, dus inmiddels weet ik ook een klein beetje wat mooi is, en wat niet.

zwangerschap shoot thuis 36 weken zwanger

Of kies je toch voor een fotograaf?

Dat is ook zeker een goed idee! Er zijn super veel fotografen die prachtige zwangerschaps foto’s kunnen maken. Persoonlijk zou ik alleen niet gaan voor een studio fotoshoot. Denk daarbij aan foto’s voor een simpele witte muur. Die zijn vrij basic en “saai” voor mijn gevoel. Ik ben zelf iemand die liever een mooie buiten shoot ziet of een lichte lifestyle setting. Als ik tijdens deze zwangerschap een shoot had willen laten doen, dan was ik weer naar Marieke Lubbers gegaan. Zij heeft voor ons ook al 2 keer foto’s gemaakt van Noé en heeft de perfecte stijl die bij ons past. 

Mijn advies, kijk heel goed naar de portfolio’s voor je een keuze maakt. Kies voor een fotograaf die foto’s maakt die je zelf graag in je huis zou willen zien. Het zou immers zonde zijn als je je foto’s niet kan ophangen terwijl je er heel blij mee bent.