Hoewel je je aan de Spaanse costa prima kan vermaken op het strand is het ook geweldig om af en toe als een ouderwetse toerist op pad te gaan. Vandaag vertel ik jullie graag over de leuke plekjes waar je naar toe kan als je in Empuriabrava bent. Lees je mee?

Varen door Empuriabrava

Empuriabrava staat bekend als een elite badplaats met prachtige villa’s en 30km aan grachten. Het doet me eigenlijk een beetje denken aan Amsterdam. Wij zijn samen met onze vrienden een ruim uurtje op deze grachten gaan varen met een bootje van EcoBoats. Hun bootjes zijn allemaal voorzien van elektrische motoren waardoor je geen last meer hebt van het geronk van de motor en echt kunt genieten van het uitzicht. Want geloof mij, deze is het echt absoluut waard. Met de drone van onze vriend Roger hebben we een prachtige video kunnen opnemen zodat jullie ook een idee hebben van hoe prachtig het hier wel niet is.

YouTube video

Wandelen door Roses

Een van de naastgelegen dorpjes is het plaatsje Roses. Een mooi authentiek plaatsje waar je niet alleen heerlijk aan het strand kan zitten, op terrasjes wat kan drinken maar ook lekker kunt wandelen door de winkelstraatjes.

Het is ook zeker de moeite waard om even een ritje door de bergen te maken. Van bovenaf ziet de baai er echt prachtig uit en kun je ook stiekem een kijkje nemen van bovenaf op alle huizen met de bijbehorende tuinen en zwembaden.

Heerlijk Tapas eten bij Tony’s!

Dat je in Spanje lekker kunt eten is wel te verwachten. Maar waar kun je nou terecht voor de aller beste tapas in Empuriabrava? Nou heel simpel, bij Tony’s! De bediening is hier echt geweldig, en omdat veel nederlanders altijd klagen over kleine porties hoef je daar hier niet bang voor te zijn. De porties zijn vele malen groter dan bij de meeste tapas restaurants en de kwaliteit eten is echt geweldig!

Shoppen op de plaatselijke mercadillo

Elke zaterdag is er een mega grote markt over de hele boulevard van Empuriabrava. Leuke kleding en schoenen genoeg! En qua prijzen hoef je ook zeker niet te schrikken. Ik heb zelf een leuke strandjurk gekocht voor maar €12 en een heel leuk baby setje met een mutsje, rompertje, broekje en slokjes voor €13.

Watersport genoeg!

Ook voor de waterratjes is er voldoende te doen. Zo zit er aan het strand vlak bij het resort waar wij via Interhome een appartement hebben gehuurd een groot watersport complex waar je onder andere watersport spullen kunt huren zoals kano’s, padel boards maar ook de nodige windsurf spullen. Zoek je toch wat meer snelheid, er zijn ook voldoende verhuurbedrijfjes waar je een jetski of zelfs een yacht kunt huren!

Empuriabrava is dus niet alleen voor de elite uit Spanje en Frankrijk met een boot. Maar voor iedereen die kan genieten van zon, zee, strand en heerlijk eten. Voor elke leeftijd is er wel iets leuks te doen. En hoewel een week heerlijk is vloog de tijd wel echt heel snel voorbij. Ben jij nog op zoek naar een mooi vakantie appartement of villa in Spanje, kijk dan ook eens op de site van Interhome!

Ga jij binnenkort nog op vakantie?

Handtekening Jamey