In de aanloop naar de zomer is het leuk om je al vrolijk te kleden. Sterker nog: zomermode vormt voor velen van ons de favoriete mode. Het liefst wil je die kleding zo vroeg mogelijk aan, ook als het eigenlijk nog net te fris is qua weer. En dat kan ook zeker: met déze tips!

Gewoon doen

We hebben vaak het idee dat onze zomerse kleding enkel voor de zomerdagen bestemd is. Maar wie bepaalt dat eigenlijk? Draag gewoon lekker waar jij zin in hebt. Het gaat namelijk ook om een stukje durf. Trek je niks aan van wat de ander denkt, maar kies gewoon jouw favoriete outfit voor die dag. Een Linnen jurk past perfect in het straatje van een zomerse look. En zo’n stof zit heerlijk – daarom wil je ‘m zo vaak mogelijk dragen!

Sneakers

Een zomerse outfit draait niet enkel om kleding, maar net zo goed om schoenen en accessoires. Waar we dan ook meteen aan denken qua zomerse styling? Dat zijn mooie sneakers voor dames, in een lichte kleur. We dragen bijvoorbeeld niets liever dan witte sneakers in de zomer. Ze kunnen onder een jurkje, onder een lange broek, onder een korte broek: deze schoenen staan simpelweg altijd fraai. En op een frisse dag kun je deze schoenen al prima aantrekken. Ze bieden immers zeker meer warmte dan een sandaal of slipper.

Zonnebril

Het belangrijkste accessoire voor een zomerse uitstraling? Dat is toch wel de zonnebril. Goed nieuws: deze bril kun je natuurlijk in elk seizoen opzetten, als de zon maar schijnt! Stop ‘m dus altijd in je tas, zodat je ‘m kunt opzetten zodra de zonnestralen zich laten zien. Op die manier voelt je look ook direct een stukje meer zomers, wat je er ook onder aan hebt.

Zomerse kleuren en patronen

Wat betreft de kleding zijn er bepaalde kleuren en patronen die direct aan het mooie weer doen denken. Kies voor lichte kleuren, zoals wit, zand en beige. Ook vrolijke knalkleuren komen aan bod, waaronder geel, oranje, rood en groen. Wat betreft patronen gaat het er vooral om dat het lekker opvalt: stippen, strepen, bloemen. Het mag allemaal, graag zelfs!

Ideale middenweg

Ga op zoek naar de ideale middenweg: wat betreft de looks een zomerse outfit, maar dan wel warm genoeg voor frissere dagen. Dit kan bijvoorbeeld een jurk met een zomerse print zijn, met lange mouwen. Of een rok in een vrolijke kleur, maar van een wat dikkere stof. Dit noemen we ook wel kleding voor de tussenseizoenen, als het nog net niet echt warm is, maar ook niet meer heel koud. En aangezien in ons land alle seizoenen voorbijkomen met steeds weer verschillende temperaturen, heb je die kleding absoluut nodig.

Laagjes

Je komt ook een heel eind met laagjes! Zo kun je je favoriete zomerjurk al aan met een T-shirt of longsleeve eronder. Of draag je zomerse pantalon met een panty eronder, voor net wat meer warmte. Een vest kun je natuurlijk ook prima aantrekken over zomerkleding, net zoals een trui of juist een bodywarmer. Vaak ziet je outfit er extra speels uit als je aan zulke laagjes denkt, wat ook nog eens goed van pas komt bij de algehele styling.