De zomer is voorbij, tijd om de kerstspullen van zolder te halen! Haha nee geintje hoor. Het is voor mij wel tijd om een aantal winterse aanpassingen in huis te doen. Benieuwd waar ik het over heb? Lees dan snel verder! 

Van zomer naar winter…

De een wacht er wat langer mee dan de ander. Maar omdat ik zo’n enorme koukleum ben begint mijn zomer naar winter ritueel vrij snel en komt bij mij het winterdekbed nu al tevoorschijn. Het kan maar zo dat we nog een keer een wat warmere dag krijgen, maar persoonlijk ben ik daar niet zo bang voor als ik de weerberichten hoor. Zodra het wat kouder word komt dan bij ons al snel het winterdekbed naar beneden met het daarbij behorende dekbedovertrek van Marc O polo. Deze heb ik onlangs gekregen van Bedsupply en past met de mooie blauwe tinten perfect in onze winter modus.

Kaarsjes!

Ook maken alle zomerse woonaccessoires plaats voor wat leuke herfststukjes en heb ik de kaarsjes weer tevoorschijn gehaald. Mijn favoriete kaarsen zijn geurkaarsen. Gelukkig heb ik een leuke voorraad in de kast en kan ik mooi nog even voor uit. Laatst heb ik bij TK Maxx een aantal super leuke gekocht. Het kost daar veel minder en zijn vaak nog van bekende merken ook!

Verder hebben we in de zomer maanden wanneer de achterdeur eigenlijk altijd openstaan een vliegen gordijn hangen. Ook deze haal ik nu naar beneden. Zo blijft hij langer mooi en tja, echt nodig is het niet meer. Ook ga ik rond deze tijd langzaam de kledingkasten door. Zo haal ik de warme truien weer naar boven en verdwijnen de korte broeken en zomer jurkjes weer in de onderste lades. Dit jaar zal toch wel een aantal van de kledingstukken in de lades blijven omdat ze nu door mijn zwangere buikje niet meer passen. Maar ach, there is always next year!

Heb jij ook van dit soort zomer naar winter rituelen?

Handtekening Jamey