Zo zorg je goed voor je lijf tijdens de koude winterdagen

We zitten alweer in de laatste maand van het jaar en de buitentemperaturen beginnen gevoelig kouder te worden. Deze tijd is het extra belangrijk om goed voor je huid te zorgen. In de winterperiode heeft je huid namelijk meer voeding nodig. Je kunt beginnen met de reinigingslotion te vervangen door een reinigingsmelk. Dit voedt de huid extra. Deze reinigingsmelk bevat onder andere vitamine E, galamboter en arganolie. Een goed gevoede huid is beter bestand tegen de winter temperaturen. Maar je kan nog meer doen. We geven je graag wat tips om ook tijdens de winter een stralende huid te hebben.

Genoeg drinken

Dit lijkt misschien eerder een tip voor tijdens de warme zomerdagen, maar ook in de winter geldt dat we genoeg water moeten drinken. Ongeveer acht glazen water per dag. Een goede hydratatie van het lichaam zorgt voor een glanzende huid. Een andere tip die misschien ook meer zomers lijkt is dat je de zonnecrème niet moet vergeten. Ook al zien we de zon in deze periode veel minder, de ultraviolette stralen zijn ook nu aanwezig. Door gebruik te maken van een goede zonnecrème voorkom je rimpels en verkleuring. Goede huidverzorgingsproducten hoeven niet super duur te zijn. In de Lidl folder vind je nu bijvoorbeeld hele goede crèmes voor een zeer scherpe prijs.

Een gezichtsmasker kan wonderen doen

Elke week een gezichtsmasker gebruiken is tijdens de winterperiode zeker aan te raden. Het effect van een voedend masker komt de schrale winterhuid zeker ten goede. Daarnaast kun je bijvoorbeeld 2 x per week een zachte peeling gebruiken voor je huid. Dit verwijderd dode huidcellen zodat je huid voedende producten nog beter zal opnemen.

Niet te warm douchen

Na een lange en koude dag in de buitenlucht ben je misschien geneigd om een heerlijk warme douche of een warm bad te nemen. Dat is ook heerlijk in de winter maar let wel op dat het water niet té warm is. Hierdoor zal je huid namelijk sneller uitdrogen. Bovendien breekt het hoofdhaar sneller wanneer het water te warm is en kan het spataderen veroorzaken. Niet doen dus. Daarnaast kun je in plaats van zeep beter kiezen voor een goede douchemelk of douche crème. Die voeden je huid een stuk beter dan zeep, dat soms juist tot uitdroging van de huid leidt. Voedende douchemelk vind je bijvoorbeeld bij Oriflame of andere drogisterijen.

Vergeet de huid van je handen niet

Ook de huid van onze handen heeft te lijden onder de koude wintertemperaturen. Het is belangrijk om ook goed voor de huid op onze handen te zorgen door het gebruik van een voedende crème, liefst ook nog met UV bescherming. Zo blijven je handen de hele winter heerlijk zacht aanvoelen. Doe bij heel koud weer lekker warme handschoenen aan zodat je handen heerlijk warm blijven. Ook dat bevorderd zeker de gezondheid van de huid op je handen. Met deze tips kom je de koude wintermaanden beslist goed door en blijft jouw huid gezond.