Heb je last van acne of misschien last ervan gehad? Heel vervelend, want het kan je best onzeker maken. Hoewel we gelukkig nu in een tijd leven waarin iedereen meer geaccepteerd wordt en het ideaalbeeld niet meer aan één plaatje hoeft te voldoen is het hebben van acne evengoed niet fijn. Waneer je er niet goed mee omgaat kun je er zelfs vlekken en littekens van krijgen. Wil je weten hoe je dit kunt voorkomen? Wij vertellen het je met deze tips!

Niet aanraken

Het is oh zo verleidelijk om puistjes uit te knijpen of om eraan te zitten met je handen. Probeer dit echter zo weinig mogelijk te doen. Jouw handen en vingers hebben allerlei bacteriën op zich en wanneer dit in aanrader komt met jouw huid kunnen er nog meer bacteriën en dus puistjes gaan ontstaan. Je maak hiermee het probleem alleen maar erger. Afblijven dus!

Reinigen is goud

Een goed gereinigde huid is een must voor een acne huid. Elke huid moet eigenlijk goed gereinigd worden, maar een acne huid nog net wat meer. De poriën dienen vrij te zijn van onzuiverheden, zodat zich hier geen puistje kan gaan ontwikkelen. Kies dus de juiste reiniging, bijvoorbeeld La Roche-Posay Effaclar. Deze reinigt de huid goed en diep en is speciaal ontwikkeld voor de vette en acne gevoelige huid.

De juiste verzorging

Na het reinigen is het de beurt aan de juiste verzorging. Gebruik bijvoorbeeld geen producten op olie-basis, want dit kan zorgen voor verstopte poriën. Voor een acne huid is dat echt niet goed. Kies echter eerder voor producten uit de Cleanance lijn van Avène, zoals het exfoliërende masker of de kalmerende producten van Eucerin.

Herstellen

Probeer jouw huid goed te laten herstellen na puistjes. Hoe fijn het ook is dat het eindelijk weg lijkt te gaan, des te belangrijker is het om nog even vol te houden. Ga nog net even wat langer dan je nodig acht door met de speciale skincare, zodat je zeker weet dat het helemaal weg is. Gebruik geen agressieve skincare of make-up producten, want deze kunnen weer een trigger vormen voor je huid.

Dieet

Tot slot kan een bepaald dieet ervoor zorgen dat acne wegblijft. De oorzaken van acne kunnen verschillend zijn, maar één van de oorzaken kan een bepaald voedingspatroon zijn. Hormonen in zuivel en vlees kunnen gaan zorgen voor ontstekingen in de huid, oftewel puistjes. Meestal verschijnt deze soort acne rondom de kaaklijn. Probeer dus eens een paar maanden weinig tot geen zuivel en vlees te eten, wellicht doet het wonderen voor jouw huid!