Het voorjaar komt eraan en dan is het tijd om de boel eens lekker onder handen te nemen. Maar opruimen vinden de meeste onder ons niet zo leuk en daarnaast waar laat je alles? Nou daar heb ik vandaag een antwoord op, en zo maak je opruimen leuk!

Kasten zijn de ideale plek om spullen in op te ruimen maar al snel kan een kast ook in de weg staan omdat ze vaak groot van omvang en je weet niet waar je hem moet neerzetten. Maar wist je dat er tegenwoordig ook hele leuke hippe Design kasten van String te koop zijn! Bijvoorbeeld de String Pocket Wandkast. Deze kan je helemaal maken zoals je zou willen en is daardoor geschikt voor elke ruimte.

Tip! Benut de diepte van de kast, het is vaak een loze ruimte die niet gebruikt word maar je wel spullen kan neerzetten die je niet dagelijks nog hebt!

Door een mooie kast in je huis te plaatsen creëer je extra opberg ruimte terwijl het in praktijk je minder ruimte kost. Neem bijvoorbeeld hoekkasten, deze zijn multifunctioneel en passen in zowel een grote als in een kleine ruimte. Design kasten van kunnen in de woonkamer, onder een trap maar zijn ook ideaal voor een eventuele inloopkast. Neem bijvoorbeeld eens de prachtige kleding kast van Studio Job. Niet alleen handig, maar ook ontzettend functioneel!

Tip! Erg kleine losse spullen op in bakken, mandjes en zet deze in een kast, kleine dingen die in huis rond slinger geven al gauw een rommelig gevoel. Zelf heb ik in mijn kast verspillende opbergdozen staan. Vooral handig om daar de verschillende knutsel spullen van mijn dochtertje op te bergen.

Door een plek te creëren om je spullen goed op te bergen word het opruimen ook veel leuker en word alles overzichtelijker, wat ook weer meer rust geeft. Bij het indelen van een kast is het verstandig om zo effectief mogelijk te werk gaan. Doe weg wat je echt niet meer gebruikt, bedenk je ‘heb je het echt nodig’? Precies zoals Marie Kondo het ook doet! Het is natuurlijk zonde van de ruimte in de kast om er dingen te bewaren waar je eigenlijk niet meer zoveel mee hebt, en je kan er wellicht iemand anders mee blij maken!

Zo maak je opruimen leuk!

Laatste update: 27-11-2019