Ben je van plan je huis te verkopen of staat je huis al een tijdje te koop? Je wil natuurlijk dat dit snel en gemakkelijk gebeurt. Maar hoe zorg je ervoor dat je huis zo aantrekkelijk mogelijk is voor potentiële kopers? Iedereen heeft een eigen smaak, waardoor het voor kijkers lastig kan zijn om zichzelf in jouw huis te zien wonen. Lees hier 5 handige tips om je huis verkoopklaar te maken.

Tip 1: Ruim flink op en maak goed schoon 

Door je huis goed op te ruimen, oogt je huis ruimer en rustiger. Een schoon huis maakt natuurlijk ook een betere indruk op kijkers dan een stoffig en vies huis. Gebruik het opruimen ook meteen om dingen te sorteren die weg kunnen en spullen die je meeneemt naar je nieuwe woning. Zo doe je alvast wat voorwerk voor de periode van het verhuizen, hier ben je jezelf later dankbaar voor!

Tip 2: Doe klusjes in en rondom je huis 

De mensen die naar jouw huis komen kijken, willen vaak een af en goed onderhouden huis zien. Denk er daarom aan om klussen in en rondom je huis te doen om je huis aantrekkelijker te maken voor potentiële kopers.

Tip 3: Wees bereid te investeren 

Het klinkt misschien gek om te investeren in een huis dat je gaat verkopen, maar toch kan het slim zijn. Is je zolder klein en heb je van je makelaar te horen gekregen dat veel kijkers dat jammer vonden? Overweeg dan bijvoorbeeld een dakkapel te laten plaatsen. De dakkapel prijs wordt opgeheven door de waardevermeerdering die je huis hierdoor krijgt. Ook een aanbouw of het vervangen van het enkelglas zijn investeringen die zich terugbetalen.

Tip 4: Ga voor een neutrale look 

Over smaak valt niet te twisten wordt vaak gezegd. Om ervoor te zorgen dat kijkers zichzelf makkelijk in jouw woning zien wonen, is het slim om voor een neutraal interieur te gaan. Schilder je oranje muren dus wit of grijs en haal uitgesproken accessoires weg als er kijkers komen.

Tip 5: Laat veel licht binnen 

Een lichte woning doet wonderen, je huis lijkt zo groter en frisser. Schuif je gordijnen dus open en zeem je ramen voordat er kijkers komen. Is niet elke kamer in huis voorzien van grote ramen? Door een spiegel op te hangen tegenover de ramen, wordt het licht dat binnenkomt gereflecteerd. Zo lijkt je kamer lichter en meteen ook ruimer.

Met deze 5 handige tips heb je binnen no time je huis verkoopklaar. Zo geniet je snel van je nieuwe woning en heb je je oude huis snel verkocht.