Milo en Noé

Een van de dingen waar ik tijdens mijn zwangerschap erg bang voor was was de reactie van Milo naar de nieuwe baby. Natuurlijk heb ik gelijk wat research gedaan en is het allemaal goed gekomen. Tot de dag van vandaag zijn ze de beste maatjes. Hoe ik dat voor elkaar heb gekregen vertel ik je in dit artikel.

Voor Noé er was deed ik eigenlijk alles met Milo. Samen lagen we soms urenlang te knuffelen op de bank. Een foute move, want dit moest ik zo snel mogelijk afleren natuurlijk. Een baby én een hond op de bank zag ik namelijk niet zo zitten. En hier begon het wennen aan de baby eigenlijk al mee.

Betrekken van de hond in de zwangerschap

Vanaf dag 1 van de zwangerschap heb ik Milo overal bij betrokken. In het begin was het enkel het vertellen dat er een baby in mijn buik zat en dat hij voorzichtig moest zijn. Maar toen mijn buik begon te groeien begreep hij precies waar de baby nou zat. Ik vroeg dan bijvoorbeeld waar is de baby, en dan kwam hij met zijn lieve neus zacht op mijn buik.

En toen was de baby daar..

Ik ben bevallen in het ziekenhuis en moest ook nog eventjes blijven. Persoonlijk ging ik liever direct naar huis om Milo kennis te laten maken, maar dat ging helaas niet. Tijdens mijn dagen in het ziekenhuis verbleef Milo bij mijn ouders. Ik heb hun na hun eerste bezoek direct een luier van Noé meegegeven. Puur zodat hij kon snuffelen. Zodat de geur bekender werd voor hem. Hij ging er eerst even mee spelen, maar al snel vond hij het best en ging er naast zitten en was het goed.

hond wennen AAN EEN NIEUWE BABY

De eerste kennismaking

Omdat ik eerst zelf even een dikke knuffel aan de hond wou geven omdat hij anders over enthousiast is ben ik als eerste naar binnen gegaan. We hebben de baby even apart gehouden. Nadat zijn grootste enthousiasme was gezakt hebben we Noé in de Maxi-Cosi op de grond gezet en kwam hij gelijk even kijken. Dit was het moment dat we de hond wennen aan een nieuwe baby. Hij was verbazingwekkend rustig en lief en legde gelijk zijn kop op haar schoot.

Zo laat je de hond wennen aan een nieuwe baby

Maar ook daarna blijven betrekken

Ook na de eerste kennismaking is het belangrijk geweest om hem overal bij te blijven betrekken. Tuurlijk laten wij hun niet alleen met elkaar. Want hoewel de hond geen vlieg kwaad zal doen weet je niet wat er kan gebeuren op een onverwachts moment. Maar zolang ik er bij ben liggen hun soms boven op elkaar te knuffelen en hangt Noé regelmatig om zijn nek. Zoals ik al zei, het zijn de beste maatjes.

Opvoeding van Milo naar Noé

Ja je geloofd het misschien niet, maar Milo voedt Noé soms ook gewoon echt op. Hij weet inmiddels heel erg goed wat ons kleine meisje wel en niet mag doen. Wanneer ze dan bijvoorbeeld weer in de plantenbak probeert te graven staat Milo naast haar en begint wat zeur geluidjes te maken om duidelijk te maken dat ze dat niet mag doen. Helaas is ons meisje te eigenwijs en moet ik er vaak toch even bij komen om duidelijk te maken dat het niet mag. Maar onze Milo weet heel goed hoe hij duidelijk kan maken dat iets niet mag zonder ook maar te blazen, duwen of iets anders.

Voor ons hebben bovenstaande dingen echt heel erg goed gewerkt. Hopelijk kun jij nu ook je hond wennen aan een nieuwe baby en zullen jouw kindje en hond ook beste vriendjes worden!

Zo laat je de hond wennen aan een nieuwe baby pin