Zo krijg je je Birkenstocks weer zo goed als nieuw!

Al jaren draag ik in de zomer mijn favoriete Birkenstocks. Naar het strand, tijdens het winkelen en ik heb er zelfs een keer een jungle tocht mee gelopen in thailand. Maar hoe fijn ze ook zitten, mooier worden ze er niet op. Benieuwd hoe je ze weer kunt laten lijken als nieuw? Lees dan dit artikel!

De Birkenstocks herken je gelijk aan de zool van kurk. Je moet er van houden. De een vind ze verschrikkelijk, de ander kan niet meer zonder. Een beetje zoals de Crocs trend. (Hoewel ik die écht verschrikkelijk vind!!). Het voordeel van het kurk is dat deze erg licht is. Het nadeel, het absorbeert vuil en zweet waardoor je binnen no-time een voetafdruk in je slipper hebt staan. In tegenstelling tot de “plastic” teenslippers kan je deze zool niet even simpelweg afnemen met een sopje zodat ze weer blinken. Hoe je het wel aanpakt? Ik vertel het je.

Birkenstocks schoonmaken

Gebruik een niet al te sterk schoonmaakmiddel.

En daarmee bedoel ik iets wat niet al te chemisch is. Kurk is stevig, maar ook erg gevoelig. Wanneer je er met harde chemicaliën overheen gaat bestaat de kans dat je het kurk gewoon kapot poetst. Zelf heb ik mijn slippers met groene zeep of babyshampoo goed schoon gekregen. Je kunt de zeep op een schoonmaakdoekje doen en dan zachtjes de zool poetsen, of bij de hardnekkige stukjes een (kinder) tandenborsteltje gebruiken. 

Birkenstocks kinderen schoonmaken

Nog niet schoon?

Het kan zijn dat na de eerste poetsbeurt je Birkenstocks nog niet helemaal brandschoon zijn. Ik zie dit vaak bij die van Noé, want die banjert er echt overal mee doorheen. Dan is het nodig om het iets grondiger aan te pakken. Maak van wat water en bakpoeder een prutje en smeer dit over de zool/ Even laten intrekken en daarna even afspoelen. Heel makkelijk, maar vreselijk effectief. (Verwijderd gelijk ook vieze geurtjes!)

Krijg je het écht niet voor elkaar om je Birkenstocks weer schoon te krijgen? Shop dan gewoon een paar nieuwe bij Plutosport.nl!

Zo krijg je je Birkenstocks weer zo goed als nieuw!