Zo kom je van zilvervisjes af!

Heb jij wel eens last gehad van zilvervisjes? Ze kunnen in je woning voorkomen op warme en vochtige plekken. Vooral in nieuwbouwwoningen zie je sneller zilvervisjes door de goede isolering. Het hebben van zilvervisjes is erg vervelend, daarom geven wij je in dit blog enkele tips om van je zilvervisjes af te komen. Lees je mee?

Wat zijn zilvervisjes?

Een zilvervisje is een klein insect die zijn naam te danken heeft aan zijn zilverachtige kleur. De kleine beestjes kom je vooral tegen in de badkamer of keuken. Ze houden namelijk van een vochtige ruimte. Omdat nieuwbouwwoningen ook vaak nog veel vocht hebben vind je ze ook daar heel vaak.

Spray tegen zilvervisjes

Om snel en langdurig van zilvervisjes af te komen, kun je bijvoorbeeld de HG spray tegen zilvervisjes gebruiken. Dit product heeft een werking van 4 tot 6 weken waardoor je lang van de insecten af bent. Daarnaast zit er een handig spuitlansje bij waardoor je ook kieren en naden kunt bereiken. Snel en gemakkelijk! Wat trouwens ook erg handig is is de HGX zilvervisjesval. Dit werkt net als een mieren lokdoos. De zilvervisjesval bootst de schuilplaats na en sluit ze vervolgens op in het doosje. Ideaal wanneer je dus niet weet waar ze zich schuil houden.

HGX spray tegen zilvervisjes

Zorg dat het niet te warm en vochtig wordt in huis

Zilvervisjes houden van een warme en vochtige ruimte. Een voor de hand liggende tip is dan ook om het huis niet te warm te laten worden. In een nieuwbouwhuis kan dit door de goede isolatie wel wat lastiger zijn, maar probeer om de temperatuur in huis onder de 22 graden te houden. Om te voorkomen dat het huis te vochtig wordt, kun je regelmatig het raam open zetten voor meer droge lucht.

Laat spinnen zitten

Wanneer ik een spin zie, wil ik hem het liefst zo snel mogelijk weghebben. Maar wist je dat spinnen goede vijanden zijn voor de vieze visjes? Ze eten ze graag, dus zo ben jij op een handige manier van je zilvervisjes af. Liever geen spinnen in huis? Dan kun je altijd nog de HG spray aanschaffen. Wij gebruiken hem regelmatig (ook wij wonen in een nieuwbouwwoning), en met succes!

Een paar snelle tips om zilvervisjes te voorkomen:
– Berg al het voedsel op en laat geen kruimels achter.
– Zorg ervoor dat je plinten goed zijn afgekit.
– Maak naden en kieren in je woning dicht.
– Vermijd vochtige kleding of vochtige doekjes in je kasten.
– Lucht vochtige ruimtes.

Heb jij weleens last van zilvervisjes gehad?

Zo kom je van zilvervisjes af!