ongedierte

Niets vervelender dat ongedierte in en rondom je huis! Muizen, wespen, mieren noem maar op. Wellicht valt het nu nog mee met insecten, maar als het straks weer warmer wordt, komt veel ongedierte weer tevoorschijn. Om het meteen goed te bestrijden, delen wij in dit blog verschillende tips met je!

Muizen

Gelukkig heb ik hier zelf nooit last van gehad, maar ik heb weleens verhalen van mensen rondom mij heen gehoord dat muizen enorm lastig kunnen zijn! In tegenstelling tot insecten, is een muizenplaag juist eerder in de winter. Muizen zoeken dan de warmte van binnenshuis op. Gepiep, muizenpoep en aangevreten voedingsmiddelen kunnen wijzen op muizen. Hier wil je zo snel mogelijk vanaf, want muizen planten zich snel voort en voor dat je het weet heb je een heuse muizenplaag! Wil je muizen bestrijden? Dan kun je het beste een professional inhuren. Zij kunnen de muizen bestrijden met bijvoorbeeld inloop vallen en biociden. Om zelf muizen te bestrijden, kun je zorgen voor een schoon huis! Dit is natuurlijk altijd prettig, maar ook zeker belangrijk als muizenbestrijding. Laat geen voedsel op het aanrecht liggen maar ruim alles direct op.

Wespen

Ik ben als de dood voor wespen! Niet handig, want ik moet sterk zijn voor mijn kinderen, maar het liefst ren ik weg als ik er eentje zie. Het lijkt mij dan ook echt vreselijk om een wespennest te hebben! Ik moet er niet aan denken. Wespenbestrijding kun en moet je niet zelf doen. Hiermee voorkom je dat je wordt aangevallen door wespen, dat wil je natuurlijk helemaal niet! Voor wespenbestrijding moet je iemand inhuren. Deze persoon komt in beschermende kleding en verdelgt het wespennest met een bestrijdingsmiddel, hierdoor sterft het gehele nest.

Mieren

Om mieren te bestrijden is geen professional nodig, dit kun je zelf doen. Heb je een mierennest of vele mieren gespot in of rondom huis? Dan kun je het volgende doen:

  • Houdt het goed schoon in huis. Ruim bijvoorbeeld het aanrecht altijd op.
  • Strooi kaneel bij het mierennest.
  • Zet een schoteltje met een mengsel van azijn en suiker neer.
  • Koper houdt mieren op afstand, leg bijvoorbeeld twee muntjes neer waar mieren binnenkomen.

Heb jij weleens overlast van ongedierte?

Zo kom je van ongedierte af!