gourmet geur

Gourmetten is een traditie dat half Nederland tijdens de feestdagen graag in stand houdt. En geef toe, het is gezellig toch? De nasleep is helaas minder prettig. Als de bakplaat dit jaar bij jou thuis op tafel wordt gezet dan weet je zeker dat je de dagen na het gourmetten kotsmisselijk wordt van de vette geuren, die in het behang lijken te zijn getrokken. Het zou fijn zijn als het huis de dag erop weer lekker fris ruikt. Maar hoe kom je van die gourmet geur af?

Schoonmaakazijn

Schoonmaakazijn is niet alleen goed voor het reinigen van je keuken, badkamer of het toilet. Het goedje werkt ook prima als het verdampt en de strijd aangaat met die gore gourmet geur. Het heeft een neutraliserende werking. Als je een kom met schoonmaakazijn op je verwarming legt dan zal de woonkamer of keuken een stuk frisser ruiken als je wakker wordt. Een avond in een pannetje op een laag vuurtje zetten helpt ook uitstekend. Het scheelt weer wakker worden in de vettige lucht van olie en vlees.

Geurkaarsen en luchtverfrissers

Ze bestaan niet voor niets. Een stevig ruikende luchtverfrisser voor in het stopcontact en een paar goede geurkaarsen verdrijven de gourmet geur uit je huis voordat je het weet. Als de geuren echt niet te harden zijn dan wil wierook ook nog wel helpen. Kortom, versla de ene geur door gebruik te maken van de andere. Een beetje wasverzachter in een pannetje aan de kook brengen schijnt ook goed te helpen. Dus sla die lekkere geurtjes in en verklaar de oorlog aan die gourmet lucht!

Kruiden

Als je een combinatie van kruiden in een beetje water laat koken dan komen er heerlijke geuren vrij. Neem wat kruidnagel, laurier, kaneel en de schillen van een sinaasappel en een citroen. laat deze combinatie in een laagje water een tijdje koken op een laag vuur en de vieze geuren in je huis zullen als sneeuw voor de zon verdwijnen. Een andere combinatie van sterke kruiden is uiteraard ook mogelijk.

Spiritus

Het ruikt wat minder lekker dan een bakje met kruiden of wasverzachter, maar spiritus is een prima geurverdrijver. Zet een paar bakjes op strategische plaatsen in je huis voordat je gaat slapen na een avondje gourmetten. Je zult ruiken dat die vettige geuren de dag erop zo goed als zijn verdwenen.

24Kitchen anti-gourmetgeur spray

Sinds kort heeft 24Kitchen ook een speciale anti-gourmetgeur spray op de markt gebracht. De geurspray bestaat uit een mix van tijm, kruidnagel, vanille en amandelen. Tijm zuivert je keuken van de vettige lucht. Kruidnagel zorgt ervoor dat het winterse warm gevoel weer terugkeert en de zachte geur van vanille en amandelen passen bij het zoete dessert dat op het menu staat. Klinkt veelbelovend toch?

Succes met deze tips! En geniet van de feestdagen!