Ben je helemaal verzot op lekkere geurtjes, maar koop je als het erop aan komt altijd dezelfde? Je bent niet de enige, want veel mensen houden het bij het vertrouwde. Dat is natuurlijk prima bij jouw favoriete geurtje, maar soms is het ook goed om af en toe iets nieuws te proberen. Vind je het wat spannend of weet je niet zo goed hoe je het moet aanpakken? Met deze tips heb je zo jouw nieuwe ideale parfum gevonden!

1 Geurfamilies

Wist je dat parfums tot geurfamilies behoren? Hierdoor zijn ze makkelijk onder te verdelen in categorieën, waardoor je makkelijker een keuze kunt maken. Meestal worden ze onderverdeeld in bloemige geuren, fruitige geuren, houtachtige geuren, oriëntaalse geuren etc. Vaak heb je wel een idee wat bij je past. Bij Parfumdreams.nl kun je heel makkelijk in deze categorieën zoeken. Zo is het makkelijk om geuren te vinden die passen bij jouw wensen en wellicht ga je er wel een nieuwe favoriet vinden!

2 Eau de parfum, eau de toilette of een elixir?

Van een eau de parfum en een eau de toilette heb je waarschijnlijk al eens gehoord, maar weet je ook het verschil tussen beiden? Een eau de parfum is iets krachtiger van geur en blijft door de formule langer zitten. Je kunt dus langer genieten van je geurtje. Een eau de toilette is wat luchtiger en vaak wat frisser, maar vervliegt dus ook wat sneller. Je zult dit dus af en toe moeten bij sprayen. Dan is er nog een elixir, wat nog een stapje verder gaat dan een eau de parfum. De formule is rijker en intenser en dus blijven ook dit soort geuren lang draagbaar. 

3 Doe eens gek

Wanneer je verslingerd bent aan bijvoorbeeld fruitige geuren, dan kan het heel verrassend zijn om eens wat anders te kiezen. Ga eens voor een bloemige geur of een aquatische geur en kies er eentje uit die ergens geurnoten van fruit bevat. Zo heb je toch een beetje dat vertrouwde gevoel, maar wel een heel ander soort geurtje! 

4 Ga eens snuffelen

Ja zeker, ga eens snuffelen! Want hoe vind je nou het beste jouw geur? Door te proberen en te ruiken. Vind je het moeilijk om meerdere geuren achter elkaar te ruiken? Neem dan een zakje koffiebonen mee. Deze geur neutraliseert je neus en zo kan je makkelijk verschillende geuren achter elkaar ruiken. Wist je dat je bij verschillende parfumerieën ook testertjes kan vragen? Wanneer je dus een kanshebber hebt gevonden, vraag dan om een testertje. Zo kan je de geur eens een dag dragen en kijken of het écht wel iets voor jou is. Mochten ze de tester niet hebben liggen kan het zo zijn dat ze een testertje voor je maken. Gewoon vragen dus!