We hebben allemaal een ander huidtype: droog, vet, gemengd of gevoelig. Wanneer je nieuwe huidproducten gaat aanschaffen voor je dagelijkse verzorging, is het belangrijk om de juiste producten te kiezen die passen bij jouw huidtype. In dit blog delen wij de verschillende huidtypes met je en hoe jij jouw huid het beste kunt verzorgen. Lees je mee?

Welke huidtype heb je? En hoe kom je daarachter?

Er zijn verschillende huidtypes. Hieronder vind je een overzicht van alle huidtypes, zodat jij kunt bepalen welk huidtype bij jou past:

huidtypes 2

Droge huid:

– Trekkend of schraal gevoel, ook na het insmeren.
– Huidschilfertjes.
– Jeukende en rode plekjes.

Vette huid:

– Snel last van onzuiverheden.
– Een glimmende huid die vettig aanvoelt.
– Je poriën zijn beter zichtbaar.

Gevoelige huid:

– Trekkend gevoel.
– Rode vlekken (vooral op de wangen).
– Uitslag en/of jeuk.

Gemengde huid:

– Een vette T-zone (voorhoofd, neus en kin).
– Droge en gevoelige huid op de wangen.

Wanneer je dit lijstje leest, herken je waarschijnlijk al snel bepaalde eigenschappen van jouw huid. Een droge of gevoelige huid lijkt qua kenmerken op elkaar, alleen met een droge huid heb je ook sneller last van huidschilfertjes. Heb je meerdere kenmerken van verschillende huidtypes? Dan is het waarschijnlijk dat jij een gemengde huid hebt.

huidtypes

De juiste verzorging voor jouw huidtype

Droge huid:

Een droge huid heeft vaak net even wat extra’s nodig. Kies voor vocht inbrengende producten die je dagelijks gebruikt met plantaardige oliën zoals olijf- of jojoba olie. Vul je wekelijkse routine aan met een voedend masker.

Vette huid:

In tegenstelling tot een droge huid, kun je met een vette huid het beste geen producten op oliebasis gebruiken. Je kunt kiezen voor producten speciaal voor een onzuivere huid, maar kies dan wel een voedend product met milde ingrediënten. Daarnaast kan het helpen om wekelijks een reinigend masker te doen, zoals een kleimasker.

Gevoelige huid:

Wanneer je een gevoelige huid hebt, is het belangrijk om neutrale producten te gebruiken. Dus zonder parfum, alcohol en kleurstoffen. Kies bijvoorbeeld voor producten op basis van aloë vera. Dit is verzachtend en verkoelend, perfect voor een gevoelige huid dus.

Gemengde huid:

Voor een gemengde huid kun je het best dezelfde producten gebruiken als voor een gevoelige huid. Ingrediënten zoals aloë vera zijn namelijk ook erg geschikt voor een vette huid. Wel kun je wekelijks een masker gebruiken voor je T-zone, zodat deze wel vrij blijft van onzuiverheden.

Wat voor huidtype heb jij?

Zo kies je de juiste producten voor jouw huidtype