Veel mensen hebben een heel primitief beeld bij kamperen, je loopt met een wc-rol over de camping. Natuurlijk klopt dat ook in veel gevallen maar er is de laatste jaren een grotere stroming mensen die ook gaan kamperen maar dan op een luxe manier. Waarbij je gewoon voorzien bent van de luxe van een vakantiehuis maar wel de gezelligheid van de camping kunt ervaren. Een ideale oplossing dus!

Glamping en luxe kamperen

De glamping maakt de laatste jaren zijn intrede in het vakantieleven. Je gaat naar een camping maar als je aankomt dan is alles al geregeld. Je hoeft de tent niet op te zetten of de caravan op de juiste plek neer te zetten. In de meeste gevallen staat er een mooie volledig ingerichte tent voor je klaar die jouw vakantie tot een rustmoment maakt. Het is namelijk niet nodig om met een wc-rol over de camping heen te lopen om naar het toilet te gaan. Je hebt namelijk gewoon in de tent de beschikking over alle voorzieningen: een toilet, douche en keuken.

Het is leuk om wel naar een camping te gaan voor het gezellige gevoel. Op een camping worden vaak leuke activiteiten voor kinderen georganiseerd en is de sfeer heel gemoedelijk. Door te kiezen voor glamping, ga je voor een luxe manier van kamperen. De ideale oplossing voor gezinnen waarin de ene helft wilt kamperen en de andere helft niet.

Stacaravans zijn ook een goede optie

Op veel campings, bijvoorbeeld de campings van Eurocamp, vind je ook bijzonder luxe stacaravans. Ze beschikken over alle voorzieningen van een huis maar staan op een gezellige camping. Een stacaravan is een goed ingedeelde bungalow op wieltje, het grootste voordeel is dat de stacaravan al op zijn plek staat. Je hoeft hem niet zelf mee te nemen achter de auto en kunt meteen lekker tot rust komen. Als je aankomt op de camping, heb je geen last van regenachtige dagen of wind. De stacaravan is namelijk niet gevoelig voor regen en wind. Maar eerlijk is eerlijk, als je kijkt naar de stacaravans die Eurocamp aanbied mag je het eigenlijk naar mijn mening niet meer simpel camperen noemen. Zo luxe zijn ze ingericht! En in september ga ik het zelf meemaken, en misschien ga ik ook wel iemand nog heel erg blij maken.. maar daar horen jullie in september meer over.

Lijkt het jou leuk om op zo’n manier te kamperen?

Handtekening Jamey