Zo houd je witte sneakers wit

Het voorjaar is begonnen! Het zonnetje schijnt heerlijk, dus tijd om de voorjaarsgarderobe tevoorschijn te halen. Wat niet mag ontbreken in je garderobe zijn witte sneakers. Of je nu een jurkje, rok of jeans draagt: witte sneakers passen altijd! Het nadeel van witte sneakers is alleen dat ze snel vies worden. Daarom deel ik in dit artikel een aantal tips met je, hoe jij je witte sneakers wit houdt. Lees je mee?

Zo houd je witte sneakers wit

Witte sneakers shoppen

Allereerst moet je natuurlijk zorgen dat je een mooi paar witte sneakers dames in huis hebt. Ga je voor effen wit? Of wil je graag een printje of kleuraccent? Gelukkig zijn er online genoeg dames schoenen te vinden, dus je kunt eerst rondkijken wat er allemaal te vinden is. Tip van mij: op dit moment is er nog veel keuze op het gebied van witte sneakers. Later in het voorjaar/zomer wordt dit minder. Zie je meerdere mooie sneakers? Koop dan gewoon twee paar! Zelf draag ik witte sneakers het hele seizoen door, dus met twee paar ben ik alleen maar blij.

Voorkom vlekjes op de sneakers

Om die vervelende vlekjes tegen te gaan, is het belangrijk om de nieuwe witte sneakers in te sprayen met een beschermende spray voor leer/suède of kunststof. Door de beschermende spray krijg je minder snel vlekken en blijft de stof mooier. Online kun je verschillende soorten sprays vinden, let daarbij goed op dat je de juiste spray voor het materiaal van jouw sneakers kiest. Er zijn bijvoorbeeld ook speciale sprays die vocht afwerend werken, handig als je veel buiten bent.

Zo houd je witte sneakers wit

Tips om witte sneakers wit te houden:

Zijn je sneakers ondanks de beschermende spray toch vies geworden? Dan lees je hier een aantal tips hoe je je sneakers weer schoon krijgt:

  • Gebruik witte azijn om vlekjes weg te halen. Doe een beetje witte azijn op een droge doek en ga voorzichtig over de vlekjes heen. Je zult zien dat ze snel verdwijnen!
  • Gebruik shampoo. Ook met shampoo kun je gemakkelijk vlekjes verwijderen. Gebruik een milde shampoo en smeer deze in op de vlekjes. Spoel daarna de schoen af met schoon water, of gebruik een natte doek. Let op: doe dit niet met suède schoenen.
  • Gebruik een tandpasta zonder gel. Pak een oude tandenborstel, doe hier wat tandpasta zonder gel op en breng dit aan op de vlekjes. Laat het even intrekken en doe de schoen daarna met een vochtig doekje af. Let wel op dat je de veters niet meeneemt, haal ze desnoods even uit de schoenen.
  • Zijn vooral je veters vies? Dan kun je 2 dingen doen:
    1. Doe de veters in de wasmachine of was ze met de hand. Als je ze met de hand wast, kun je heet water gebruiken met een klein beetje bleek. Doe de veters bij beide opties in een waszakje, zo worden ze beter beschermd.
    2. Koop nieuwe witte veters. Wanneer je weer fris witte veters in je witte sneakers hebt, komen je schoenen meteen een stuk schoner over. Handig!

Heb jij al witte sneakers in huis?

Zo houd je witte sneakers wit