Nu de herfst weer is aangebroken, is het ook weer de nodige tijd voor het goed verzorgen van je handen. Tijdens de koude maanden krijgen je handen veel te verduren en kunnen ze daarom extra snel droog en gevoelig zijn. In dit blog deel ik een aantal fijne tips met je om je handen zacht te houden.

Kies de juiste verzorging

Wanneer je droge handen hebt is het heel belangrijk om deze regelmatig in te smeren met de juiste verzorging. Kies dus niet een standaard handcrème, maar kies er echt eentje die doet wat jouw huid nodig heeft. Zelf heb ik altijd een erg droge huid in de herfst/winter en krijg ik ook snel kloofjes. Een crème die voor mij goed werkt, is de Bioderma Atoderm Cream Hand & Nails. Deze crème werkt goed voor extreem droge handen door de ingrediënten Sheabutter, Vaseline en Glycerine. Heb je geen extreem droge handen, maar wil je wel extra verzorging? Dan is Nuxe Rêve de Miel erg fijn. Deze crème bevat honing, zoals de naam al zegt en bestaat voor 90% uit ingrediënten van natuurlijke oorsprong. Echt een topper die ik graag in mijn tas bij mij draag.

Tip: om je handverzorgingsritueel extra uit te breiden, raad ik je aan om eerst je handen uitgebreid te scrubben. Kies er een vast moment voor, bijvoorbeeld om de dag onder de douche. Daarna lekker insmeren met een fijne crème en je handen hebben een extra oppepper gehad!

Kies de juiste zeep

Hier denk je misschien niet direct aan als het gaat om handverzorging, maar ook handzeep kan een grote invloed hebben op je huid. Sommige zepen bevatten alcohol, wat de huid uitdroogt. Wanneer je dus last hebt van droge handen is dit niet fijn om te gebruiken. Je kunt dan beter een handzeep kiezen die geen alcohol bevat, maar wel hydraterende ingrediënten die zorgen voor een gevoede huid. Moet je voor bijvoorbeeld je werk wel je handen wassen met alcohol bevattende handzeep? Smeer dan meerdere keren per dag je handen in met handcrème.

Draag handschoenen

Je handen krijgen in de winter extra veel te verduren. Draag daarom handschoenen wanneer je naar buiten gaat, aan het schoonmaken bent of gaat tuinieren. Door handschoenen te dragen worden je handen op deze momenten extra beschermd, waardoor ze minder snel gevoelig zullen raken. Investeer voor buiten in een fijn paar lederen handschoenen, hier heb je als het goed is jarenlang plezier van!

Hoe verzorg jij je handen in de herfst/winter?