Ik ben echt dol op de herfst! Gezellige sfeer in huis, lekker met een kop thee onder een dekentje op de bank, kaarsjes aan, heerlijk. Zomer is fijn, maar ik vind de herfst vaak net zo fijn. Bij de start van een nieuw seizoen hoort ook andere decoratie in huis. De warme herfstsfeer mag weer tevoorschijn komen. In dit blog deel ik aantal tips met je voor een gezellige herfstsfeer in huis.

Geurkaarsen

De tip voor herfst in huis zijn toch wel geurkaarsen. Geurkaarsen zijn rond deze periode te koop in allerlei heerlijke herfstgeuren, wat meteen zorgt voor een fijne sfeer in huis. Daarnaast geven kaarsen warm licht af, wat ook zorgt voor extra sfeer. Win-win situatie dus. Mijn favoriete merk voor geurkaarsen is Woodwick. Woodwick kaarsen hebben niet alleen een heerlijke geur, ze maken ook een knisperend geluid wanneer ze aanstaan. Hierdoor lijkt het net alsof er een klein haardvuurtje brandt, super gezellig en sfeervol! Wanneer je niet zo’n fan bent van normale kaarsen, kun je van Woodwick ook wax melts kopen. Deze smelt je in een brander en hierdoor heb je dezelfde geur.

Geurstokjes

Wil je de hele dag een lekkere herfstgeur in huis, zonder altijd kaarsen te moeten branden? Dan zijn geurstokjes wat voor jou. Geurstokjes verspreiden een heerlijke geur en staan ook nog eens mooi in je interieur. Geurstokjes worden bijvoorbeeld ook vaak gebruikt voor het toilet of de badkamer, om hier een fijne geur af te geven. Je kunt navulling kopen voor geurstokjes, waardoor je niet telkens een compleet nieuw product hoeft te kopen. Zo ben je ook nog eens duurzaam bezig.

Sfeervolle decoratie

Naast een heerlijke herfstgeur, kun je ook met sfeervolle decoratie de herfst in huis halen. Hierbij een aantal leuke tips:

  • Maak een herfstschaal voor op tafel met bijvoorbeeld kastanjes, dennenappels en eikels. Zet hier een geurkaars in en je bent klaar. Makkelijk en sfeervol! Tip: ook leuk om met je kids samen te doen.
  • Vervang de kussenhoezen van de kussens op je bank/fauteuil voor kussenhoezen met warme kleuren. Denk daarbij aan roestbruin, olijfgroen of zand. Je kunt ook een mooi plaid draperen over je bank.
  • Plaats een extra lampje in huis, bijvoorbeeld op je tv-meubel of aan de wand. Nu het weer sneller donker wordt, moeten de lampen eerder aan. Hoe leuk is het dan om een sfeervol, nieuw exemplaar te hebben.

Hoe haal jij de herfst in huis?