Vandaag een keer wat anders. In plaats van tips en tricks vertel ik jullie graag hoe ik binnen no-time bijna 100 euro per maand aan vaste lasten ben gaan besparen. Benieuwd? Lees dan snel verder.

Geld besparen doen we natuurlijk altijd graag. Maar nu ik fulltime mama & blogger ben moet ik toch iets beter op mijn centjes passen. Natuurlijk werkt Bram gewoon fulltime dus krap zullen we het niet hebben, maar met een baby on the way en de vele luiers die nog gaan komen kunnen we alle beetjes gebruiken.

Telefoonabonnementen updaten

Het eerste waar ik naar gekeken heb waren onze telefoonabonnementen. Beide hebben we een KPN abbo met toestel. En daarbij kwam ik altijd internet te kort dus had ik ook nog eens de duurste variant. Per maand betaalde ik zeker 80 euro en Bram 65 euro. Dat moet toch veel goedkoper kunnen! Beide hebben we een goed toestel, het is dan ook onzin om nog een abonnement te nemen met een toestel. Door beide telefoonabonnementen aan te passen naar een Sim Only abonnement van Simyo betalen we nu nog maar 27 euro per toestel per maand. In totaal hebben we hiermee dus al 91 euro bespaard!

Dubbel verzekerd?

Ook kwam ik er achter dat we veel verzekeringen apart van elkaar hadden lopen en ook nog eens soms dubbel. Door alle verzekeringen (wa, autoverzekering, inboedelverzekering, rechtsbijstand en reisverzekering) bij dezelfde aanbieder onder te brengen bespaarde we gelijk al. Maar omdat we bij een aantal van de verzekering ook gezinsdekking kregen waren we binnen no-time weer 10 euro per maand minder kwijt!

Zo zie je maar dat je met een rondje bellen en even goed al je kosten nakijken al snel 100 euro per maand kunt besparen. Het lijkt misschien niet veel voor sommigen, maar ik kan je zeggen dat 1200 euro per jaar “extra” over hebben helemaal niet verkeerd is! Daar kunnen we lekker weer van op vakantie!

Hopelijk kun jij ook nog wat geld besparen. Heb jij nog tips? Laat ze dan zeker even in de comments achter.

Handtekening Jamey