Opruimen, de een heeft er wat mee en de ander vindt het vreselijk. Toch is het af en toe nodig om eens goed op te ruimen en netjes alles te sorteren. Op die manier blijf je overzicht houden in de spullen die je hebt en kun je alles ook goed blijven vinden. Een goede opruimbeurt kweekt ook ruimte voor eventuele nieuwe items die op je wishlist staan. Vind jij het moeilijk om op te ruimen en spullen netjes op te bergen? Met deze tips wordt jij een pro!

Veel weg

Voordat je alles weer mooi gaat opbergen is het van belang dat je alles eens goed uitgezocht hebt. Veel van jouw spullen gebruik je namelijk niet en ga je ook niet meer gebruiken. Doe het in dat geval gewoon weg. Misschien kun je er iemand anders blij mee maken en zo niet kun je, wanneer het nog netjes is, afgeven bij de kringloopwinkel bij jou in de buurt. Dingen die kapot of versleten zijn gooi je lekker weg. Hierna hou je enkel over wat je wel nog gebruikt en/of wilt bewaren. Op die manier weet je hoeveel je moet opbergen. Sorteer ook meteen de plekken waar je de spullen wilt hebben. Denk bijvoorbeeld aan je slaapkamer, de woonkamer of wellicht de zolder.

Vitrinekasten

Een vitrinekast is misschien niet de meest voor de hand liggende optie om op te bergen en op te ruimen, maar mooi is het wel. Je hebt namelijk altijd een deel mooie spullen die je liever niet in een kast wilt verstoppen maar juist wilt laten zien. Een vitrinekast is hier uitermate geschikt voor. Kies jouw mooiste spullen en kijken even of ze goed met elkaar matchen. Doen ze dat niet, dan kun je eventueel op zoek gaan naar een nieuw item voor erbij wat alles met elkaar verbindt. Een vitrinekast is zowel in de woonkamer als op jouw slaapkamer een goed idee!

Lades

In lades kun je vaak veel kwijt. Heb je te maken met allemaal kleine spullen die je kwijt moet? Kies dan voor een ladeverdeler. Deze heeft vaak vele vakjes waarin je al jouw spulletjes kunt sorteren. Het is bijvoorbeeld handig voor ondergoed en sokken, maar ook voor horloges, sieraden, haarspullen en meer. In lades kunt je vaak meer kwijt dan je denkt. Wil je speelgoed opbergen zoals puzzels en spelletjes? Doe deze dan liever in een kast. Je kunt deze dingen namelijk goed stapelen, waardoor ze praktischer zijn voor een kast dan voor een lade.

Zolder

Gooi jij vaker spullen die je niet meer nodig hebt naar de zolder? Dan is de kans groot dat deze ook een flinke opruimbeurt nodig heeft. Trek er een heel weekend voor uit en loop alles goed na. Koop ook bakken (eventueel met deksel) om de spullen die je wilt bewaren op te bergen en te sorteren. Zo kun je alles goed terugvinden wanneer je iets nodig hebt.