Hoewel het weer het nog niet zo heel erg aantrekkelijk oogt is de zomer dichterbij dan dat we denken. Tijd dus om onze huid goed voor te bereiden, want elk seizoen zorgt voor andere huidbehoeftes. Nu net in het voorjaar kan onze huid wat trekkerig aanvoelen doordat deze droog is, dus hydratatie is belangrijk. Met deze fijne tips haal je de beste producten in huis voor jouw huid in de zomer!

Skincare

Een mooie huid begint natuurlijk met een schone huid. Een goede reiniging tweemaal per dag (in de ochtend en in de avond) is heel erg belangrijk. Dit vorm namelijk de basis van jouw huid. Alle skincare die je erna opsmeert kan namelijk beter zijn werk doen wanneer je huid schoon is. Kies voor de zomer voor een goede hydratatie en een vitamine C product, want dit zit bomvol antioxidanten die de huid beschermen. La Mer heeft bijvoorbeeld hoogstaande skincare!

SPF

Verwar overigens de vitamine C bescherming niet met een SPF, want vitamine C houdt geen UV-straling tegen. Hiervoor moet je echt een speciale SPF voor het gezicht gebruiken. Kies voor de huid van het gezicht overigens altijd voor een hoge factor, bijvoorbeeld factor 50. Zo ben je altijd goed beschermd. Kies ook een multi-beschermer die zowel tegen UVA- als UVB-stralen beschermt. Zo voorkomen je verbranding door de zon maar ook vroegtijdige huidveroudering zoals rimpels, lijntjes en pigmentvlekjes.

Make-up

Draag jij make-up in de zomer? Velen van ons vrouwen wel, alleen dan misschien wat subtieler dan in de winter. Dikke lagen foundation zijn uit den boze, want in de zomer is het warm en een foundation voelt dan vaak niet prettig aan. Wil je toch wat oneffenheden weggewerkt hebben? Dan kun je kiezen voor een fijn poeder of een CC-cream. Deze geven een wat lichtere dekking, maar verdoezelen wel. Onze tip is om nu alvast zo weinig mogelijk foundation te gebruiken, waardoor je eigen huid langzaam een mooi kleurtje kan opbouwen. Je hebt dan enkel nog een poedertje nodig en wat mascara. Oh en vergeet dat fijne geurtje niet! De parfums van Byredo zijn hierbij zeker een aanrader!

Haarverzorging

Onze haarverzorging kan in de zomer ook veranderen. Zeker wanneer je vaker in de zon te vinden bent en naar het zwembad en/of de zee gaat. De zilte zeelucht zorgt voor haar dat uitdroogt, net als het zout uit de zee. Het chloor in het zwembadwater doet precies hetzelfde. Gebruik dus een fijne herstellende shampoo en aansluitende conditioner, zoals die van Aesop. Eenmaal of tweemaal per week een maskertje is zeker ook geen overbodige luxe. Nog een fijne tip: gebruik ook een haarbeschermer tegen de UV-stralen en het chloor! Zo voorkom je al een boel schade aan je haren.

Bodycare

Onze lichaamshuid mogen we natuurlijk niet vergeten, want ook deze kan uitdrogen. Elke dag even een frisse douche nemen is zeker een must in de zomer, al is het maar een minuutje om alle SPF en zweet van je af te spoelen. Scrub ook geregeld je huid, zodat dode huidcellen verwijderd worden en je een mooi zomers kleurtje kunt opbouwen zonder vlekken. Smeer je huid na het douchen in met een voedende en eventueel bij een zonnebrand kalmerende bodylotion, of kies voor een fijne olie. Gebruik overdag altijd een goede SPF en smeer deze regelmatig bij!